Πενθήμερη επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

pedy.medium.jpg

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και για πέντε μέρες οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί καταγγέλλουν την πλήρη διάλυση του Οργανισμού, που δεν μπορεί, πλέον, όπως ισχυρίζονται, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε ασφαλισμένους, γιατρούς, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς οφειλές εκκρεμούν από το 2011, υπάρχουν  απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012, τρέχουσες αμοιβές που δεν δρομολογούνται, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οριακά σημεία ρευστότητας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει και χρωστά:

1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές πρώην ταμείων ΟΠΑΔ, Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, κλπ) που εκκρεμούν από το 2010, 2011 και 2012.
2. 10% των ιατρικών επισκέψεων από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ το 2012, 2013, 2014 και 2015, αφού δεν έχει διεκπεραιωθεί η τελική εκκαθάρισή τους από τον Οργανισμό.
3. Για τις ιατρικές πράξεις / εργαστηριακές εξετάσεις, ο ΕΟΠΥΥ προέβη σε παράνομη πράξη συμψηφισμού των ποσών που αφορούν το 10% των υποβληθέντων ποσών του 2012, 2013, 2014 ώστε να αντιλογήσει τα ποσά των rebate clawback του 2013 και 2014, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η τελική εκκαθάριση βάσει του πορίσματος των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών.
4. Δαπάνες επισκέψεων και ιατρικών πράξεων/ εξετάσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2015 (> 60 ημερών).

Οι γιατροί ζητούν την «άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουμε από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Όσο θα διαρκεί η επίσχεση οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα μπορούν στη συνέχεια να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

 

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.