Πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου

 
Νέα ελπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου γεννά το υπό μελέτη ανοσοθεραπευτικό εμβόλιο Pexa-Vec.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine, το υπό μελέτη εμβόλιο Pexa-Vec (JX-594) συσχετίζεται με στατιστικά σημαντική παράταση του προσδόκιμου επιβίωσης σε ασθενείς με προχωρημένης μορφής ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, τόσο κατά τη χορήγησή του σε υψηλές δόσεις όσο και σε χαμηλές δόσεις (14,1 μήνες και 6,7 μήνες αντίστοιχα). Στο πλαίσιο της μελέτης το εμβόλιο χορηγήθηκε σε 30 ασθενείς.


Το ανοσοθεραπευτικό εμβόλιο Pexa-Vec έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποδομεί τα κύτταρα των καρκινικών όγκων και να αποκόπτει απότομα την αιμάτωσή του, ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα του οργανισμού. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine το υπό μελέτη εμβόλιο έχει ξεκάθαρα τοπική αντικαρκινική δράση.

Προς το παρόν η παρασκευάστρια φαρμακευτική εταιρία ζητά από καρκινοπαθείς ασθενείς να εγγραφούν σε έρευνες που διεξάγει για τη δράση του εμβολίου και σε άλλους συμπαγείς όγκους. Η κύρια παρενέργεια της χορήγησής του έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα είναι συμπτώματα γρίπης που υποχωρούν μέσα σε 24-48 ώρες.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *