Πατούλης: Στα όρια της ανθρωποκτονίας η πρωτοβάθμια περίθαλψη

5F72962C493521CB292EC562A561BD83.jpg

  «Δυστυχώς σήμερα πια ,η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας έγινε για λίγους! Έχει φθάσει στο όριο της ανθρωποκτονίας! Κύριοι του υπουργείου Υγείας, στην άλλη Ευρώπη όποιος είναι άνεργος είναι και ανασφάλιστος; Όχι! Στην Ελλάδα και μόνον στην Ελλάδα συμβαίνει αυτή η απανθρωπιά. Από την άλλη, ούτε οι γιατροί πληρώνονται. Ούτε τα ληξιπρόθεσμα ούτε τις τρέχουσες οφειλές. Πιστώνουν, ως εθελοντές, το κράτος και όχι μόνο δε λαμβάνουν ούτε ένα ευχαριστώ γι αυτό, αλλά όταν έρθει η ώρα να πληρωθούν, παίρνουν ένα υποπολλαπλάσιο αυτών που δικαιούνται. Είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού, αλλά όχι του ακρωτηριασμού της Υγείας. Δεν θέλουμε τα θέματα της Υγείας να τα ρυθμίζει ένας γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Θέλουμε έναν υπουργό Υγείας, ο οποίος να “σπάει και αυγά” όταν χρειάζεται» είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης στην τελετή έναρξης του συνεδρίου του ΦΣΑ PharmHellas 2014, στα πλαίσια της κεντρικής στρογγυλής τράπεζας «Υγεία – Ωρα Μηδέν. Ενώπιος-ενωπίω».

Επίσης ο Πατούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη δικαίωση του ΙΣΑ στο ΣτΕ για την αναστολή του πλαφόν συνταγογράφησης.

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίηση μας που αυτό το κατάλαβε το ΣτΕ και με την προ ολίγων ημερών 59/2014 απόφαση του, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής που υποβάλλαμε για το πλαφόν στη συνταγογράφηση. Ετσι, ως τον Ιούνιο 2014, θα έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε ξανά τους χιλιάδες ασφαλισμένους, η οποίοι στην απέλπιδα προσπάθεια τους να βρουν ένα γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν του, έμεναν χωρίς τα φάρμακα τους, ή τα πλήρωναν από την τσέπη τους»

Σύσσωμοι γιατροί και φαρμακοποιοί ενώνονται στο κοινό πανυγειονομικό μέτωπο που συγκρότησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με τις Επαγγελματικές Ενώσεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *