Πάσχα στο σπίτι με τα παιδιά

Διασκεδαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια για να περάσετε ωραία και οικογενειακά το φετινό Πάσχα

Το φετινό Πάσχα δείχνει να φέρνει το τέλος της πανδημίας και της καραντίνας, οι περιορισμοί όμως δεν γνωρίζουμε αν θα έχουν αρθεί ως τότε. Μαζί τους και όλες οι δραστηριότητες για παιδιά Aktivitäten für Kinder in Zürich εκτός σπιτιού είναι περιορισμένες. Γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας προκειμένου να φέρετε το πασχαλινό κλίμα στο σπίτι σας.

★  Φτιάξτε τις δικές σας λαμπάδες

Θα χρειαστείτε υλικά χειροτεχνίας όπως κόλλες, ψαλίδια, κορδέλες, αυτοκόλλητα και διακοσμητικά διαφόρων ειδών ανάλογα με τα γούστα σας. Αν στα παιδιά σας αρέσει κάποιος συγκεκριμένος ήρωας μπορείτε να φτιάξετε μια λαμπάδα εμπνευσμένη από αυτόν. Ένα έξυπνο τρικ είναι να αγοράσετε χαρτοπετσέτες ή αυτοκόλλητα που σας αρέσουν και να τα κολλήσετε στη λαμπάδα σας με τη μέθοδο ντεκουπαζ όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο. 

Decoration Of Easter Candles Tutorial – Διακοσμηση Πασχαλινης Λαμπαδας – Diy  Craft by Debi

★  Βάψτε και διακοσμήστε τα αυγά σας

Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα φέτος το Πάσχα και βάψτε τα αυγά σας μαζί με τα παιδιά σας. Μην ακολουθήσετε την πεπατημένη. Αντί για κόκκινα ομοιόμορφα αυγά μπορείτε να βάψετε τα δικά σας διαφορετικά το καθένα. Αφήστε τα παιδιά σας να τα ζωγραφίσουν με βρώσιμα χρώματα που κυκλοφορούν για μωρά συνήθως ως μαρκαδόροι, κηρομπογιές και ξυλομπογιές και στολίσουν με σύρμα πίπας ή στρασάκια.

★  Κάντε αγώνα με αυγά και κουτάλια

Βράστε λίγα αυγά για να μην υπάρχουν ατυχήματα και φτιάξτε έναν στοίβο τον οποίο θα πρέπει να διασχίσετε χωρίς να σας πέσουν τα αυγά από το κουτάλι! Σε κάθε γύρο ο πρώτος παίρνει ένα πασχαλινό αυτοκόλλητο πάνω στο αυγό του και όποιος μαζέψει τα περισσότερα αυγά νικάει! Ο νικητής μπορεί να κερδίσει ένα σοκολατένιο αυγό ή κάποιο μικρό δώρο.

★  Διαβάστε πασχαλινές ιστορίες

Καθίστε όλοι μαζί στο κρεβάτι ή στον καναπέ και διαβάστε πασχαλινά παραμύθια και ιστορίες. Αν τα παιδιά σας πηγαίνουν σχολείο μπορείτε να τα βάλετε και τα ίδια να διαβάσουν. Στη συνέχεια μπορούν να ζωγραφίσουν κάτι που τους άρεσε από την ιστορία που άκουσαν.

★  Δείτε πασχαλινές ταινίες

Τις ημέρες των γιορτών όλα τα κανάλια κάνουν αφιερώματα στο Πάσχα με ταινίες για τα Πάθη και τη Σταύρωση του Θεανθρώπου. Κάποιες από αυτές ωστόσο δεν είναι κατάλληλες για να τις παρακολουθήσουμε μαζί με τα παιδιά μας. Γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας ταινίες που θα απολαύσετε όπως είναι το HOP με το λαγό του Πάσχα, τον Σκύλο που έσωσε το Πάσχα, ή το An Easter Bunny Puppy

★  Μην ξεχάσετε την Πρωτομαγιά

Φέτος που το Πάσχα πέφτει σχετικά αργά μέσα στην άνοιξη, το Μεγάλο Σάββατο θα είναι Πρωτομαγιά. Έτσι μαζί με την Πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μ. Σαββάτου μπορούμε να γιορτάσουμε και τη γιορτή της άνοιξης με τα παιδιά μας φτιάχνοντας μαγιάτικα στεφάνια από λουλούδια και όχι μόνο. Αν σας έμεινα θήκες αυγών από αυτά που βάψατε για το Πάσχα μπορείτε να τις ανακυκλώσετε δημιουργώντας ένα πρωτότυπο μαγιάτικο στεφάνι.

Με όλες τις παραπάνω κατασκευές και δραστηριότητες, τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας, θα ευχαριστηθείτε τις ημέρες του Πάσχα, περνώντας το χρόνο σας παρέα δημιουργικά και διασκεδαστικά.

Διαβάστε ακόμη...