Πάρτε τροφή για σκέψη

45uurpat.medium.jpg

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν δυσκολία συγκέντρωσης και απώλειας μνήμης. Μήπως ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία εκείνων που ξεχνούν απλά πράγματα ή που ολοένα και περισσότερο δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν; Σε όλους μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή ένα περίεργο κενό μνήμης, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης ή γενικότερα μια… θολούρα στο μυαλό.

Ιδιαίτερα, αν είστε μαθητές που τώρα ετοιμάζεστε για τις εξετάσεις σας ή αν είστε γονείς μαθητών και βλέπετε πόσα προβλήματα δημιουργεί η αδυναμία συγκέντρωσης, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πως τα Ω-λιπαρά συνδέονται με τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ο εγκέφαλος είναι το πλουσιότερο σε λίπος όργανο, καθώς το 60% του βάρους του είναι λιπαρά με αναλογία 1:1 Ω-3 προς Ω-6. Τα Ω-λιπαρά βελτιώνουν όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες: διάθεση, νοημοσύνη, συμπεριφορά, ικανότητα μάθησης, πνευματική υγεία και κοινωνικότητα. Ενήλικες που καταναλώνουν αρκετά Ω-λιπαρά, αναφέρουν ότι νιώθουν πιο ήρεμοι και διαχειρίζονται καλύτερα το στρες. Είναι αναγκαία για την παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή με ηρεμιστική δράση. Ανεβάζουν τη διάθεση και μειώνουν την κατάθλιψη (σε παιδιά και ενήλικες). Τα Ω-λιπαρά είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε 3 προβληματικούς τομείς της εγκεφαλικής δραστηριότητας: μαθησιακά προβλήματα, αποκλίνουσα συμπεριφορά και πνευματικές δυσλειτουργίες.

Ακριβώς επειδή η Flora γνωρίζει καλά την ανάγκη όλων για Ω-λιπαρά, διαθέτει 2 εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Εμπιστευτείτε τα Ωμέγα λιπαρά της Flora για extra υποστήριξη στον εγκέφαλο.

– Τα Udo’s Oil 3-6-9 Blend είναι 100% φυτικά και πιστοποιημένα βιολογικά Ω-λιπαρά, σε αναλογία 2:1 Ω3/Ω6. Είναι ένα μίγμα από προσεκτικά επιλεγμένα, φυσικά, ανεπεξέργαστα, πλούσια σε EFAs έλαια από φρέσκους, οργανικούς σπόρους λιναριού, νυχτολούλουδου, σουσαμιού και ηλίανθου, καθώς επίσης και έλαια από φύτρες ρυζιού και βρώμης. Δεν περιέχει ιχθυέλαια επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα, ρύπους, διοξίνες. Είναι απόλυτα ασφαλή για όλες τις ηλικίες και για συχνή χρήση και έχουν άριστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα. Σημειώνεται πως μια μελέτη που αφορά την πιθανή επίδραση των Ω-λιπαρών στην πνευματική απόδοση και την συμπεριφορά των παιδιών κι έγινε το 2007 στο Lever Park School του Bolton της Μεγάλης Βρετανίας υπό την αιγίδα του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας, έδειξε ότι η καθημερινή λήψη του Udo’s Oil 3-6-9 Blend βελτίωσε σημαντικά τις αποδόσεις των παιδιών.

GREUdosOilCapsules.jpg

– Το Udo’s Choice® O-KRILL 3™ είναι καθαρά Ωμέγα-3 Λιπαρά από Krill (γαρίδες της Ανταρκτικής). Τα Ω-λιπαρά οξέα (EPA/DHA) στο Krill Oil είναι δεσμευμένα στα φωσφολιπίδια, ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, και γι’ αυτό το λόγο απορροφώνται πολύ γρήγορα. Αντιθέτως, τα λιπαρά οξέα στα ιχθυέλαια είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων και απορροφώνται πολύ πιο αργά. Τα Ω-λιπαρά από Krill είναι τα πιο «αγνά» και με τη λιγότερη χημική επεξεργασία, σε σχέση με τα υπόλοιπα ζωικής προέλευσης Ω-λιπαρά. Επιπρόσθετα, το Krill Oil είναι πλούσιο στο φυσικά ευρισκόμενο αντιοξειδωτικό Αστανξανθίνη. Το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής εγκεφαλικής λειτουργίας, την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη μείωση του καθημερινού στρες. Το EPA έχει θετική επίδραση στη συμπεριφορά και τη διάθεση.

O-KRILL3R-FOTO-KOUTI.jpg

Παρασκευάζονται από την καναδική εταιρία Flora και διατίθενται σε Ελλάδα και Κύπρο από τη MedMelon.

Μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη MedMelon στο τηλ. 2310 449441 ή στο info@medmelon.gr.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *