Παρέμβαση για τη μη υπογραφή μνημονίων στα νοσοκομεία

04BB79B8E4820608E9B3720E287415E8.jpg

  Να μην υπογραφούν μνημόνια στα νοσοκομεία ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Ακολουθεί η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ:

«Κύριε Υπουργέ,

Είναι απαράδεκτο υπηρεσιακά στελέχη να υπογράφουν ΜΝΗΜΟΝΙΑ κατανόησης και συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών.

Η κυβέρνηση συρρικνώνει τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων τα οποία αδυνατούν να στηρίξουν βασικές λειτουργίες τους.

Επιδιώκετε τις πολιτικές ευθύνες να τις μετακυλήσετε στα Υπηρεσιακά Στελέχη. Θέση μας είναι η ανατροπή των πολιτικών των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ εξαιτίας των οποίων υποχρηματοδοτούνται οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.

Τα Μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας κάθε Νοσοκομείου οφείλουν να τα υπογράφουν οι Διοικητές που είναι πολιτικά πρόσωπα διορισμένα από τον Υπουργό Υγείας. Δεν επιτρέπουμε την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που ασκείτε.

Σταματήστε τα πολιτικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών στα υπηρεσιακά στελέχη τη στιγμή που θα στερέψουν οι κωδικοί των Προϋπολογισμών που είναι βέβαιο ότι θα συμβεί μετά το καλοκαίρι με δεδομένο ότι βρίσκονται στο 1/3 σε σχέση με το έτος 2010 πριν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΕΩΣ ΕΔΩ».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *