Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από καταγγελία για το ΑΧΕΠΑ

axepa-735x459.jpg

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με ελλείψεις χειρουργικών υλικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά». Όπως συνεχίζει η καταγγελία, «τα αγοράζουν (σ.σ. χειρουργικά υλικά) έως και 500 ευρώ, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα». Αντίθετα, όπως καταγγέλλεται, «ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος».

Με βάση σχετικά δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η επίμαχη καταγγελία και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Στην παραγγελία που έδωσε η εισαγγελική λειτουργός ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα της «έκθεσης». Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας πταισματοδίκης.

Δήλωση με αφορμή την καταγγελία είχε κάνει νωρίτερα η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας:

«Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν ότι οι ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά εφόσον διαθέτουν χρήματα!!!

Τα υλικά αυτά γίνονται δεκτά (!) από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΧΕΠΑ με τη μορφή δωρεάς, όχι όμως για χάρη του κοινωνικού συνόλου αλλά ονομαστικά, για τους ίδιους. Με αυτό τον τρόπο, παρακάμπτουν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα, ενώ ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος.

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της δήθεν “πρώτη φορά αριστεράς”; Η πλήρης και ουσιαστική κατάργηση του ΕΣΥ;

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να απαντήσει άμεσα στην Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *