Παράσταση διαμαρτυρίας νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη

 
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων για τις εφημερίες έκαναν το πρωί μπροστά το ΥΜΑΘ μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Όπως κατήγγειλε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Παπαστεργίου, για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα ζητήθηκε μέσω της υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου «να πλαστογραφηθούν οι ημέρες εφημερίας και να αναγραφούν διαφορετικές από αυτές που έγιναν».


Παράλληλα επισήμανε ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς προσωπικό , υποδομές και υλικά ενώ η φαρμακευτική δαπάνη αντί να μειωθεί αναμένεται να αυξηθεί διότι οι περικοπές έγιναν χωρίς σχεδιασμό. Ο κ Παπαστεργίου κατήγγειλε ακόμη ότι στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για την ταυτοποίηση ομάδων αίματος, ούτε και μετρητές σακχάρου, ενώ στο Παπαγεωργίου , λόγω των ελλείψεων, για ένα διάστημα δεν μπορούσαν να γίνουν βιοψίες. Πρόσθεσε ακόμη ότι σε πολλά νοσοκομεία δεν υπάρχουν τα σωληνάκια για τους ορούς και οι γιατροί πρέπει να επινοούν τρόπους για να μπορούν να βάζουν στους ασθενείς τους ορούς χωρίς να κινδυνεύει να χυθεί το φάρμακο.
Τα μέλη της ΕΝΙΘ επισήμαναν ακόμη ότι το σχέδιο των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων προβλέπει κλείσιμο του Λοιμωδών , παρά το γεγονός ότι αυτό έχει πάρει εύσημα για την τεχνολογία και την επάρκειά του στην ανίχνευση και έγκαιρη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Να σημειωθεί ότι η ΕΝΙΘ ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις και πενθήμερη απεργία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης , ενώ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων για τις εφημερίες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *