Παράρτημα της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης στην Κατερίνη

Με απόλυτη επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου, η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας – έναρξης παραρτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης στην Κατερίνη, παρουσία πλήθους γυναικών και  με βασικούς ομιλητές την Πρόεδρο της ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ κα Αθανασία Παππά και τον κο Δημήτρη Κούβελα , Καθηγητή Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η κα Αθανασία Παππά, πλαισιωμένη από τα μέλη του ΔΣ Παραρτήματος Πιερίας, αναφέρθηκε και σε προσωπική της εμπειρία,  τονίζοντας  ότι «Η εμμηνόπαυση είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή της γυναίκας. Όλες οι γυναίκες που έχουν την τύχη να ζήσουν και να ολοκληρώσουν τον παραγωγικό κύκλο της ζωής τους αναγκαστικά με τον ίδιο ή διαφορετικό τρόπο , θα μεταβούν στην περίοδο της ωριμότητας. Η εμμηνόπαυση είναι μία αναπόφευκτη φάση στη ζωή και καθημερινότητα της γυναίκας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή».  Στη συνέχεια ανέλυσε τους στόχους της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως η ΕΛΕΤΕΜ είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα σε αυτή την φάση της ζωής της.

Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του ο επίτιμος καλεσμένος και Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ κ. Δημήτρης Κούβελας, αναφέρθηκε στη λήψη φαρμάκων κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, οι περιφερειακές σύμβουλοι κα Χρυσαυγή Δριστά και κα Άννα Τζήκα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ κ. Κων/νος Σαμαράς, ο επίτιμος καθηγητής Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας ΑΠΘ κ. Θεόδωρος Καρακώστας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας κ. Γεώργιος Καπετανάκης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Πιερίας ¨Οι Ολυμπιάδες¨ κα Φωτεινή Φλογέρα, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα κα Μαρία Κριθάρα, οι γιατροί κα Κωτσοπούλου Σοφία,κα Αγλαϊα Τριανταφυλλίδου  και κος Νικόλαος Ρουσάκης, νοσηλευτές, μαίες, επισκέπτες υγείας καθώς και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της εκδήλωσης αυτής είχε προηγηθεί συνάντηση την οποία τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης αναμένεται με την νέα χρονιά να ξεκινήσει ενημερωτικές δράσεις σε όλο το Νομό.

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019. Είναι η μόνη μη κερδοσκοπική οργάνωση ατόμων της Ελλάδας αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων και κυρίως των γυναικών της μέσης ηλικίας και μετά, μέσω της κατανόησης της εμμηνόπαυσης και της υγιούς γήρανσης.

Στην Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης έχει συσταθεί Επιστημονική Επιτροπή που απαρτίζεται από επαγγελματίες υγείας: γυναικολόγους, ψυχίατρους, καρδιολόγους, διατροφολόγους δερματολόγους, ενδοκρινολόγους, πλαστικούς χειρουργούς και άλλες πολλές ειδικότητες, η οποία επιτρέπει στην ΕΛΕΤΕΜ να παρέχει έγκυρες πληροφορίες και συμβουλές.

Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης  μπορούν να γίνουν όλες και όλοι που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τα συμπτώματα και τις αλλαγές αυτής της περιόδου ζωής των γυναικών.

Για περισσότερες πληροφορίες eletem.orginfo@eletem.org & fb: @ellinikietaireiaemminopausis

Διαβάστε ακόμη...