Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η νοσοκόμα με τον Έμπολα

Ebola-scare-Nurse-Pauline-Cafferkey.jpg

Σοβαρή, αλλά σταθερή, παραμένει η κατάσταση της υγείας της 39χρονης βρετανίδας νοσοκόμας Πολίν Καφέρκι, η οποία είχε αρχικά προσβληθεί από Έμπολα, στη συνέχεια θεραπεύτηκε, αλλά εισήχθη ξανά με «ασυνήθιστη όψιμη επιπλοκή» σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Η 39χρονη είχε διακομισθεί στις 9 Οκτωβρίου από το νοσοκομείο Queen Elizabeth της Γλασκώβης στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο, όπου νοσηλεύεται έκτοτε σε απομόνωση και την περασμένη εβδομάδα οι θεράποντες ιατροί είχαν κρίνει την κατάστασή της κρίσιμη. Ωστόσο χθες το νοσοκομείο του Λονδίνου εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η κατάσταση της Πολίν Καφέρκι βελτιώθηκε σε σοβαρή, αλλά σταθερή».

Η 39χρονη νοσηλεύτρια είχε διαγνωσθεί ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014, αφού είχε επιστρέψει από τη Σιέρα Λεόνε όπου εργαζόταν για τη μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children. Μετά τη νοσηλεία της σε μονάδα του Royal Free στις αρχές του έτους, τον Ιανουάριο πήρε εξιτήριο αφού όπως φάνηκε είχε αναρρώσει πλήρως.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου που διαγνώσθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα. Η περίπτωσή της, η πρώτη στα χρονικά που κάποιος που έχει διαγνωσθεί ότι έχει θεραπευτεί από τον Έμπολα παρουσιάζει μια, όπως φαίνεται απειλητική για τη ζωή του, υποτροπή, έχει φέρει σήμερα τους εξειδικευμένους επιστήμονες σε αχαρτογράφητα νερά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.