Παράκτιος και υποβρύχιος εθελοντικός καθαρισμός στο νησί της Δήλου από τους Ομίλους Εταιρειών ΟΦΕΤ & V GROUP

 

Το ιερό νησί του φωτός, τη Δήλο, επέλεξε για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με τις εταιρείες UNI-PHARMA & InterMed, για την ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022. 

Φέτος  συνεργαστήκαμε με τον Όμιλο εταιρειών V GROUP, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου και την υποστήριξη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. 

Οι δυναμικές εθελοντικές ομάδες των Ομίλων, κοινά ασπαζόμενες  τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της περιβαλλοντικής προστασίας, καθάρισαν από απόβλητα παραλίες του νησιού, ενώ έμπειρες ομάδες δυτών επιδόθηκαν στη συλλογή και απομάκρυνση αποβλήτων από τον βυθό του νησιού. Τα συλλεχθέντα απόβλητα των δύο καθαρισμών συγκεντρώθηκαν σε ειδικές συσκευασίες μεταφοράς και οδηγήθηκαν για διαχείριση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ομίλου V GROUP. 

Η πρωτοβουλία των δύο Ομίλων είναι το αποτέλεσμα ευρύτερης συνεργασίας στη βάση κοινών εταιρικών αξιών, στόχων και αποστολής που σχετίζονται με την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της πλήρους αξιοποίησης αποβλήτων (zero waste), καθώς και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας για τις επόμενες γενιές. 

Με βαθιά συνείδηση για την ευθύνη που φέρουν προς το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται, οι Όμιλοι εταιρειών ΟΦΕΤ & V GROUP διαθέτουν μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων με συμμετοχή μεγάλου αριθμού εργαζομένων, οι οποίοι αγκαλιάζουν τις δράσεις των Ομίλων προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνεισφοράς, λειτουργώντας ως πρότυπο για το ευρύτερο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο επιθυμούν να επηρεάζουν θετικά και να εμπνέουν με τη φιλοσοφία και τις πράξεις τους.

Η Σμαραγδή Ταλάκη, Head of HR και CSR του Ομίλου ΟΦΕΤ, δήλωσε για τη δράση: «Η συνεργασία είναι βασικός πυλώνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και η χαρά είναι μεγαλύτερη όταν σε τέτοιες εθελοντικές δράσεις συνδράμουμε με εταιρείες όπως ο Όμιλος V Group. Στη UNI-PHARMA και InterMed είμαστε όλοι δεσμευμένοι να υπηρετούμε την υγεία με πάθος, δημιουργικότητα και ηθική και θέτουμε την ανθρώπινη ζωή σε πρώτη προτεραιότητα. Αναζητάμε συνεχώς καινοτόμες λύσεις ιατρικής φροντίδας, συνεισφέρουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργαζόμαστε σκληρά για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών του σύγχρονου ανθρώπου. Παράλληλα είμαστε υπερήφανοι για τις διαρκείς και άοκνες δράσεις μας που κατευθύνονται στην στήριξη ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, της επιστήμης, της νέας γενιάς αλλά και του περιβάλλοντος.»

Η Νατάσσα Τριανταφυλλίδου, Climate Change & Sustainability Manager του Ομίλου V GROUP, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη συνεργασία με τον Όμιλο ΟΦΕΤ και την επιτυχία της εθελοντικής δράσης που αποτελεί μόνο την αρχή μίας σειράς κοινών ενεργειών για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στο φυσικό περιβάλλον. Ως ένας πρότυπος περιβαλλοντικός και ενεργειακός Όμιλος, ο V GROUP συνδέει άμεσα την ανάπτυξή του με τη βιωσιμότητα και υλοποιεί δράσεις που προωθούν τις αρχές της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων και της κυκλικής οικονομίας, καθώς συνάδουν με το όραμά του που είναι η δημιουργία μίας παρακαταθήκης αξιών που θα εμπνέουν και θα παρακινούν τις μελλοντικές γενιές να αγωνίζονται για διαρκή εξέλιξη, διατηρώντας παράλληλα ακέραιο τον σεβασμό για το περιβάλλον.»

Διαβάστε ακόμη...