Πανυγειονομική απεργία αύριο

poedin.medium.jpg

Σε πανελλαδική πανυγειονομική απεργία προχωράει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ενάντια στις κακές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η Ομοσπονδία προειδοποιεί για τον κίνδυνο που βρίσκονται οι ανθρώπινες ζωές. Αναφέρει ότι «παραμένουν κλειστές 50 κλίνες ΜΕΘ, η στελέχωση είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν υλικά και φάρμακα».

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων ανέρχονται στα 2 δισ. ευρώ, δεν υπάρχουν φάρμακα και οι ασθενείς αναγκάζονται να φέρνουν υλικά από το σπίτι τους.

Τι διεκδικούν:

Την εκδίωξη των εργολάβων, την επανασύσταση των Οργανικών θέσεων και μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, την Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, την μονιμοποίηση του Επικουρικού Προσωπικού, την ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, την ένταξη στα ΒΑΕ, την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016, την ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *