Πάνω από το ένα τέταρτο των κοριτσιών στη Νότια Αφρική έχει AIDS

 
Ποσοστό περίπου 28% των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας στη Νότια Αφρική έχει προσβληθεί από τον ιό HIV, σύμφωνα στατιστικά στοιχεία που αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Άαρον Μοτσαλέντι σε τοπική εφημερίδα.


«Τα στοιχεία αυτά μου ραγίζουν την καρδιά» δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος διευκρίνισε ακόμη ότι το 4% των εφήβων αγοριών είναι οροθετικά.

«Είναι προφανές ότι αυτοί που κοιμούνται με τα κορίτσια αυτά δεν είναι τα νεαρά αγόρια. Είναι μεγάλοι άνδρες» σχολίασε στην εφημερίδα στην Sowetan.

«Δεν είναι πλέον δυνατό να ζούμε έτσι» είπε και ζήτησε να σταματήσουν να συντηρούνται νεαρά κορίτσια από μεγαλύτερους άνδρες.

Ο Μοτσαλέντι αποκάλυψε ακόμη ότι 94.000 έφηβες -εκ των οποίων ορισμένες δεν ήταν μεγαλύτερες από 10 ετών- συνέλαβαν το 2011.

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό ατόμων παγκοσμίως που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS, μολονότι ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στη νόσο σημειώνει πολύ μεγάλη μείωση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, έξι εκατομμύρια άνθρωποι, σε πληθυσμό περίπου 50 εκατομμυρίων, ζουν με τον ιό στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *