Πότε μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά που έχουν γρίπη στο σχολείο

«Τα παιδιά νοσούν πιο εύκολα γιατί πηγαίνουν σχολείο και συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους. Δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο να κλείσουμε τα σχολεία» είπε για τη γρίπη μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Άγης Τερζίδης.

«Θα πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά που ασθένησαν στο σχολείο αφού έχουν περάσει δύο 24ωρα που δεν είχαν πυρετό. Αυτό αποτελεί και το καλύτερο ατομικό μέτρο» πρόσθεσε και επισήμανε τους αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης: το σωστό πλύσιμο των χεριών, το σωστό τρόπο να φτερνιζόμαστε, άνοιγμα παραθύρων και αποφυγή συνωστισμού σε κοινόχρηστους χώρους.

«Είμαστε στη μέση της επιδημικής έξαρσης έχουμε ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα, αλλά είναι αναμενόμενο αυτό. Πρέπει να λάβουμε όλοι ατομικά μέτρα, αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζίδη τα θύματα της γρίπης ανήκουν όλα στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί και αυτό αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό στην Ευρώπη.

Νωρίτερα σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 είπε ότι υπάρχουν γιατροί που αποτρέπουν ή δεν συστήνουν τον εμβολιασμό.

«Όσοι είμαστε γιατροί και στο υγειονομικό σύστημα είμαστε γνώστες τέτοιων συμπεριφορών, από συναδέλφους τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί να υιοθετούν χλιαρή έως αδιάφορη στάση, έως να υιοθετούν ενεργητικές συμπεριφορές αποτροπής στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων για ακατανόητους επιστημονικά λόγους», είπε.

Διαβάστε ακόμη...