Παγώνη: Ο κορωνοϊός μεταλλάχθηκε, έγινε πιο επιθετικός

Για μετάλλαξη του κορωνοϊού έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Real Fm 107,1.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο ιός είναι σήμερα πιο επιθετικός και ο αριθμός των ατόμων νεαρής ηλικίας άκρως ανησυχητικός Τόνισε δε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων για να μη γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, πολλές κλινικές βρίσκονται στα όριά τους, ενώ ήδη νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid περισσότεροι από 1.100 ασθενείς εκ των οποίων αρκετοί θα εισαχθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η κυρία Παγώνη  εξέφρασε την ανησυχία της για τις αντοχές τόσο του ΕΣΥ όσο και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού -για το οποίο από χτες έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες- αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων με τους ρυθμούς των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας και την αποφυγή του συνωστισμού. Οι παρέες, είπε χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να ξεπερνούν τα τέσσερα άτομα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, ενώ για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης είπε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να αποδώσουν τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται από χτες.

Διαβάστε ακόμη...