Παγωμένο γιαούρτι για υγιεινή διατροφή!

 
Σαν… μανιτάρια ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και σε άλλες ελληνικές πόλεις τα καταστήματα που πουλούν παγωμένο γιαούρτι, που αποτελεί τη νέα τάση στην υγιεινή διατροφή.


Πριν από μερικά χρόνια το γιαούρτι θεωρείτο «προνόμιο» των… υπερηλίκων. Σιγά- σιγά αυτό το κλίμα άρχισε ν’ ανατρέπεται με την εισαγωγή στο εμπόριο επιδορπίων με χαμηλά λιπαρά, με φρούτα και δημητριακά. Πλέον με τα νέα καταστήματα η πρωτοβουλία για την κατανάλωση παγωμένου γιαουρτιού πέρασε στη νέα γενιά, η οποία τα έχει εντάξει στα στέκια της.

Τα πρώτα καταστήματα έκαναν την εμφάνισή τους στις παρυφές του Θησείου, αλλά πλέον καλύπτουν όλο το φάσμα του λεκανοπεδίου από τα βόρεια προάστια, το κέντρο, μέχρι τις γειτονιές της Γλυφάδας και της Νέας Σμύρνης, αλλά και τα δυτικά.

«Πάνω από το 65% της πελατείας μας είναι γυναίκες, που επιλέγουν το παγωμένο γιαούρτι γιατί είναι πιο υγιεινό, μπορούν με αυτό να αναπληρώσουν ένα γεύμα και θυμίζει παγωτό», λέει στο ΑΜΠΕ υπεύθυνος καταστήματος που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, τα προϊόντα αυτά έχουν «υιοθετήσει» και αλυσίδες ζαχαροπλαστικής και τα έχουν στην πρώτη θέση της βιτρίνας τους, εκεί που άλλοτε δέσποζε το παγωτό μηχανής με τη σοκολάτα.

Το «νέο γιαούρτι» προσφέρεται σε δύο μορφές και η τιμή του ποικίλει ανάλογα με την περιοχή και τις… διαθέσεις του καταστηματάρχη. Η μία είναι η παραδοσιακή μορφή, αλλά με πολύ χαμηλά λιπαρά και η άλλη σε παγωτό που για την παρασκευή του δεν απαιτείται καθόλου ζάχαρη.

Οι τιμές ξεκινούν από 2,70 ευρώ το μικρό κύπελλο (στο χέρι, σερβιρισμένο φτάνει τα 3) και καταλήγουν στα 7,50 ευρώ, στα πιο ακριβά σημεία πώλησης. Μία μέση τιμή είναι τα 4 ευρώ το μεσαίο κύπελλο και 5 ευρώ το μεγάλο, ενώ η γαρνιτούρα κυμαίνεται από 70 λεπτά στην απλή της μορφή (σοκολάτα, μπισκότο ή πολύχρωμα καραμελάκια για τα παιδιά) και φτάνει το 1 ευρώ για τα γλυκά του κουταλιού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *