Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας η 8η Μαΐου

 
Στις 14.400 μονάδες ανέρχεται η ποσότητα του αίματος που χρειάζονται οι 300 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία στη Βόρεια Ελλάδα. Σχεδόν η μισή από την ποσότητα αυτή προέρχεται από τους εθελοντές αιμοδότες του Συνδέσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής».


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας ο Σύνδεσμος «Πηγή Ζωής» σήμερ 8 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου θα ενημερώνει τους πολίτες στοχεύοντας στη προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εγγραφή νέων αιμοδοτών.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της «Πηγής Ζωής» αιματολόγος Βασίλης Περιφάνης ο Σύνδεσμος σήμερα αριθμεί 6.300 εγγεγραμμένους εθελοντές αιμοδότες εκ των οποίων όμως μόνο οι 3.800 είναι ενεργοί και προσφέρουν 6.500-7.500 μονάδες αίματος ετησίως. Ο λόγος για τον οποίον ο αριθμός των ενεργών είναι μικρότερος από τον αριθμόν των εγγεγραμμένων οφείλεται στο ότι κάποιοι έχουν περάσει το όριο των 62 ετών, πάνω από το οποίο δεν μπορούν να δίνουν αίμα, καθώς και στο ότι παίρνουν φάρμακα.

Ο κ. Περιφάνης υπενθυμίζει ότι ο αριθμός των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία πανελλαδικώς ανέρχεται στις 3.000 και καθένας από αυτούς έχει ανάγκη από τέσσερις μονάδες αίματος μηνιαίως. Παράλληλα τονίζει ότι οι εθελοντές αιμοδότες του Συνδέσμου συντονίζονται και καλούνται να δίνουν αίμα 2-3 φορές το χρόνο με βάση την ομάδα αίματός τους και το φαινότυπό τους μέσω ενός πρωτοποριακού ηλεκτρονικού προγράμματος που οργάνωσε η «Πηγή Ζωής».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *