«Παγίδες θανάτου» για βρέφη και παιδιά τα φουσκωτά παιχνίδια

EC38AA1BCDE44D0147110E6E92FAA943.jpg

  Για «παγίδες θανάτου» έκανε λόγο η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας καταναλωτών TÜV, αναφερόμενη στα φουσκωτά παιχνίδια που βρίσκει κανείς σε περιοχές διακοπών και προειδοποίησε τους Γερμανούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά ακόμη και στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, πολλά προϊόντα είναι τοξικά, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος έκρηξης, η οποία, όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία.

Από τα 50 παιχνίδια που ελέγχθηκαν, μεταξύ των οποίων φουσκωτά ζωάκια και στρώματα θαλάσσης που κοστίζουν κάτω των 10 ευρώ, τα 20 δεν πληρούσαν τους βασικούς όρους ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από τα ράφια των καταστημάτων.

Επιπλέον, έξι φουσκωτά καθίσματα για βρέφη και μικρά παιδιά αποδείχθηκε ότι ήταν εξαιρετικά ασταθή και υπήρχε ο κίνδυνος να ανατραπούν.

«Οι γονείς έχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θανάτου για βρέφη. Για αυτό και θα πρέπει αυτού του είδους τα καθίσματα να απαγορευθούν πλήρως» δήλωσε η ειδικός της TÜV, Κριστιάνε Ρέκτερ και επισήμανε ότι αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν συχνά βαλβίδες τις οποίες τα παιδιά μπορούν να αποσπάσουν και να καταπιούν. Άλλα παιχνίδια περιείχαν επικίνδυνες τοξικές ουσίες, σύμφωνα με την ίδια.

Η υπηρεσία συμβουλεύει τους γονείς να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες των προϊόντων, να τα αγοράζουν μόνο σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με προδιαγραφές ποιότητας και, σε κάθε περίπτωση, να αποφεύγουν προϊόντα με έντονη μυρωδιά χημικών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *