Παχυσαρκία και εγκυμοσύνη

13B240E93413ED8A400574880FB5BDD7.jpg

  Οι έγκυες γυναίκες που είναι υπέρβαρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν ένα μωρό, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι γυναίκες που έχουν αυξημένο δείκτη μάζας σώματος προτού μείνουν έγκυες, ή στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν το έμβρυο κατά τη διάρκειας της εγκυμοσύνης ή του τοκετού, αλλά ακόμη και λίγο μετά τη γέννα.

Οι σοβαρά παχύσαρκες γυναίκες βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο από όλες –πάνω από τρεις φορές υψηλότερο σε σχέση με γυναίκες με φυσιολογικό βάρος- αναφέρουν ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου.

Ωστόσο, ύστερα από ανασκόπηση 38 διαφορετικών μελετών, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος αρχίζει να αυξάνεται ακόμη κι όταν οι γυναίκες είναι ελαφρώς υπέρβαρες.

Οι επιπλοκές, που εμφανίζονται στις υπέρβαρες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είναι από διαβήτης μέχρι προεκλαμψία, ενώ τα μωρά που γεννιούνται από παχύσαρκες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, επίσης, αλλά και παχυσαρκίας αργότερα στη ζωή τους.

Οι ειδικοί ενώ δε συστήνουν την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γράφει η Jenny Hope στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, συμβουλεύουν τις πιο ευτραφείς μαμάδες να διατηρούν το βάρος τους σε σταθερά επίπεδα και να μην παίρνουν πάνω από 10 κιλά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *