Όταν ο πόνος στις αρθρώσεις σε κρατά μακριά από την προπόνηση

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και αθλείσαι με πάθος, εντός και εκτός γυμναστηρίου, για να  αποκτήσεις το καλοσμιλεμένο σώμα που πάντα επιθυμούσες. Η επιστροφή, όμως, στους  προπονητικούς ρυθμούς ενόψει… παραλίας δεν εξελίσσεται όπως φανταζόσουν και οι αρθρώσεις σου  έχουν ήδη αρχίσει να «διαμαρτύρονται» από την καθημερινή πίεση που τους ασκείς, στην προσπάθειά  σου να χάσεις τα περιττά κιλά και να αποκτήσεις μυϊκό όγκο και γράμμωση. 

Υπάρχει, βλέπεις, και αυτή η λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ πόνου και τραυματισμού, που μπορεί, είτε να σε εμποδίζει από το να ασκηθείς εντατικά, είτε να σε αφήσει «εκτός γηπέδων» για μεγάλο  χρονικό διάστημα. Είναι, εξάλλου, γεγονός ότι οι τραυματισμοί των αρθρώσεων αποτελούν  αναπόφευκτο γεγονός για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε είσαι επαγγελματίας είτε είσαι  απλά λάτρης της φυσικής άσκησης. Δυστυχώς, οι αρθρώσεις σου βρίσκονται σε κίνδυνο συνεχώς, καθώς η καθημερινή καταπόνηση μπορεί να αποδειχθεί «καταστροφική» για τους ιστούς που τις  περιβάλλουν. Πόσο μάλλον, όταν πραγματοποιείς τις ασκήσεις χωρίς την εποπτεία γυμναστή ή personal trainer. 

Η «ασπίδα» των αρθρώσεων 

Η φθορά που προκαλείται στην περιοχή που συνδέονται τα οστά, καθιστά ιδιαίτερα επιρρεπείς τους  χόνδρους στη σταδιακή αλλοίωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει μακροχρόνια στην εμφάνιση 

αρθρίτιδας και επίμονου πόνου. Εκτός, δηλαδή, από τους εμφανείς αθλητικούς τραυματισμούς, που  μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όπως είναι μία θλάση ή κάποιο  διάστρεμμα, υπάρχει και αυτή η συνεχόμενη «αφανής» ζημιά στις αρθρώσεις, η οποία απαιτεί την  προσοχή σου. 

Για να μην μείνεις, λοιπόν, πίσω στο «ραντεβού» που έχεις με την παραλία και το καλλίγραμμο σώμα  σου, θα ήταν φρόνιμο να αρχίσεις να φροντίζεις από αύριο κιόλας τις αρθρώσεις σου. Σε αυτήν την  προσπάθεια έρχεται να σε βοηθήσει το ALTION Osteo®, το οποίο είναι ένα κλινικά μελετημένο  συμπλήρωμα διατροφής, που περιέχει όλα εκείνα στα συστατικά που λειτουργούν ως «ασπίδα» στον  πόνο. Θειική γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη, υδρολυμένο κολλαγόνο, μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο  (MSM), βιταμίνη C και L-καρνιτίνη δημιουργούν ένα τονωτικό μείγμα που «θωρακίζει» τις αρθρώσεις  και τους χόνδρους από ενοχλήσεις που σε κρατούν μακριά από το πάθος σου να διατηρηθείς «fit». 

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται από ανάλογα  φαινόμενα πόνου στις «κλειδώσεις» τους και έχουν μειωμένη πρόσληψη ή αυξημένες ανάγκες στα  παραπάνω συστατικά. Το κολλαγόνο, μάλιστα, διευκολύνει την εύκολη απορρόφησή του από τον  ανθρώπινο οργανισμό και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και πρωτεϊνογλυκανών από τα  χονδροκύτταρα. Ταυτόχρονα, η ημερήσια δόση στα φακελάκια του ALTION Osteo® περιέχει και  βιταμίνη C, που συμβάλλει με τη σειρά της στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για την  ομαλή λειτουργία των οστών και των χόνδρων.

Φυσικά, η λήψη του αυτού συμπληρώματος διατροφής μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό σου να  ξεπεράσει τα κινητικά προβλήματα που δημιουργούν οι πόνοι στις αρθρώσεις, αλλά θα πρέπει να έχεις  κατά νου ότι η δημιουργία ισχυρών οστών και υγιών αρθρώσεων προϋποθέτει και την υιοθέτηση ενός  πιο υγιεινού τρόπου ζωής και την προσεκτική φυσική άσκηση. Κάθε συσκευασία ALTION Osteo®  περιλαμβάνει 30 φακελάκια, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες ενός μήνα. Ακριβώς, δηλαδή, την ποσότητα που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις να ανακτάς τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση πριν ξεκινήσει  για τα καλά το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σημαντικό πριν πάρεις οποιαδήποτε  απόφαση για την αντιμετώπιση των πόνων στις αρθρώσεις, να λάβεις και τη συμβουλή ενός έμπειρου  γιατρού. 

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν  προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν  είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. 

**Αρ. Γνωστ. : 45907/25-04-2018 

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ *** VI-90233-ALTION-6/2019

Διαβάστε ακόμη...