Όσοι φαίνονται πιο νέοι ζουν περισσότερο

5B37C9899B23358597F182945956B689.jpg

  Δανοί ερευνητές διαπιστώνουν ότι από την εμφάνιση και μόνο μπορούν να προβλέψουν το προσδόκιμο ζωής, μετά από έρευνα 387 ζευγαριών διδύμων. Οι ερευνητές ζήτησαν από νοσοκόμες και εκπαιδευόμενους γιατρούς να μαντέψουν την ηλικία δείχνοντάς τους τις φωτογραφίες των διδύμων.

Όσοι αξιολογήθηκαν ως νεότεροι σε σχέση με την πραγματική τους ηλικία ζούσαν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τα αδέρφια τους που φαινόντουσαν μεγαλύτεροι.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, διαπιστώνει ότι υπάρχει βιολογική εξήγηση στα αποτελέσματά τους.

Τα τελομερή, τα οποία δείχνουν την ικανότητα των κυττάρων να αναπαράγονται, συνδέονται επίσης με το πόσο νέο δείχνει ένα άτομο. Τα τελομερή μικρού μήκους υποδηλώνει πιο γρήγορη γήρανση και συνδέεται με ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών.

Στην έρευνα, οι άνθρωποι που φαινόντουσαν πιο νέοι είχαν μακρύτερα τελομερή. Όλοι οι δίδυμοι φωτογραφήθηκαν τις δεκαετίες του 70, του 80 και του 90.

Ο επικεφαλής της έρευνας, η οποία διήρκεσε επτά έτη, καθηγητής Kaare Christensen από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, διαπίστωσε πως όσο μεγαλύτερη φαινόταν η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα δίδυμα αδέρφια, τόσο πιο πιθανό ήταν να φύγει από τη ζωή πρώτα ο μεγαλύτερος αδερφός. Η ηλικία, το φύλο και το επαγγελματικό background δεν φάνηκε να επηρεάζουν τα συμπεράσματα της έρευνας.

Ο βρετανός καθηγητής Tim Spector που έκανε τη δική του έρευνα πάνω στα δίδυμα αδέρφια δήλωσε: «Βρήκαμε και αυτό στην έρευνά μας. Είναι πιθανό, ένας συνδυασμός γονιδίων μαζί με το περιβάλλον να παίζουν σημαντικό ρόλο» και πρόσθεσε: «Αν ένας ασθενής φαίνεται μεγαλύτερος από την ηλικία του, τότε ίσως θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *