Όσα καταναλώνουμε και κιτρινίζουν τα δόντια

0D8C1B29363127A1AE0EE681F826DE1A.jpg

  Ένα φωτεινό και λευκό χαμόγελο δεν αποτελεί σημάδι νεότητας και καλής εμφάνισης, αλλά δίνει επίσης και ώθηση στην αυτοπεποίθηση.

Με τη πάροδο των ετών, τα δόντια μας έχουν την τάση να σκουραίνουν και να κιτρινίζουν. Ένας παράγοντας που επιβαρύνει την… λευκότητα της οδοντοστοιχίας είναι οι διατροφικές συνήθειες που μπορούν να ενισχύσουν το ξεθώριασμα του λευκού.

Όσο μεγαλώνουμε, η επιφάνεια της αδαμαντίνης, η λεπτή εξωτερική επιφάνεια του δοντιού που βοηθά στη διατήρηση του σχήματος και της συνοχής του δοντιού, αρχίζει να φθείρεται, με αποτέλεσμα να εκτίθεται η οδοντίνη.

Όπως είναι φυσικό, η καθημερινή επαφή των δοντιών με τις τροφές και τα υγρά που καταναλώνουμε φθείρει την επιφάνειά τους. Δείτε ποιες καθημερινές συνήθειες, κιτρινίζουν τα δόντια μας.

1.
Τσάι
2. Σόγια σος
3. Ξύδι βαλσάμικο
4. Κάρυ
5. Λευκό κρασί
6. Βατόμουρα

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *