Ορόσημο τα 40 για την κατανάλωση αλκοόλ

623A17B2C3E74B883FA2A63640ACE18C.jpg

  Οι επιστήμονες θεωρούν την ηλικία των 40 ορόσημο για την κατανάλωση αλκοόλ, γιατί τότε όσοι πίνουν αρχίζουν και υποφέρουν περισσότερο την επόμενη μέρα, μετά από μια βραδιά κατανάλωσης αλκοόλ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο σώμα μας, καθώς μεγαλώνουμε, μειώνεται ο μυϊκός ιστός που έχει την ιδιότητα να απορροφά το αλκοόλ και αυξάνεται ο λιπώδης, ενώ παράλληλα μειώνεται και η περιεκτικότητα του σώματος σε υγρά γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες αφυδάτωσης.

«Όλες οι δράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό ενισχύονται με την ηλικία», επισημαίνει ο καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια David Oslin.

Ακόμη σύμφωνα με τους ειδικούς ο ύπνος των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων επηρεάζεται από το αλκοόλ γεγονός που μετατρέπει ακόμη και έναν ελαφρύ πονοκέφαλο την επόμενη μέρα, σε ένα βαρύ hangover.

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν μερικές φορές αναπτύσσουν ευαισθησίες στις τανίνες και τα θειώδη των κρασιών γεγονός που σημαίνει ότι υποφέρουν περισσότερο από πονοκεφάλους όταν πίνουν.

Ορισμένες ακόμη αλλαγές που συμβαίνουν με την ηλικία μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα ενός hangover. Όταν οι άνθρωποι φτάνουν στα 50 το ήπαρ τους αρχίζει να λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά. Δυσκολεύεται να διασπάσει τις ένοχες για την πρόκληση hangover τοξίνες του αλκοόλ γεγονός που σημαίνει ότι αυτές παραμένουν για περισσότερο χρόνο στον οργανισμό.

Σύμφωνα δε με το δρ Gary Murray από το Εθνικό Ινστιτούτο Κατάχρησης Αλκοόλ και Αλκοολισμού των ΗΠΑ με την ηλικία μειώνονται τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων.

Τέλος, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενήλικες είναι πιο πιθανό να λαμβάνουν αγωγή για κάποιο πρόβλημα υγείας η οποία μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία τους στο αλκοόλ.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *