«Ωρολογιακή βόμβα ο ΕΟΠΥΥ»

7F800179268E245EDE5103B2474159E2.jpg

  Tην έντονη ανησυχία του για την πορεία της λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), εκφράζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος.

Ο κ. Βλασταράκος επισήμανε ότι οι υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους παρόχους υγείας, απλήρωτες και ληξιπρόθεσμες, βαίνουν αυξανόμενες και μέχρι σήμερα υπερβαίνουν το ποσό των 2,2 δισ.

Σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι «η κατάσταση, όπως παρουσιάζεται σήμερα, προσομοιάζει με “ωρολογιακή βόμβα” από το σκάσιμο της οποίας θα υπάρξουν “θύματα” στους παρόχους υγείας και στους ασφαλισμένους» χαρακτηρίζοντας «λίαν επιεικώς, τραγική» την πορεία του Οργανισμού, όπως διαμορφώνεται στο τέλους του α’ τριμήνου του 2015. Επίσης, υπογράμμισε ότι παραβιάζεται κατάφορα η νομοθεσία, διότι ενώ υπάρχει υποχρέωση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, για απευθείας μεταφορά εισφορών ασθένειας από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται, με την κρατική επιχορήγηση Μαρτίου-Απριλίου 2015 να υστερεί κατά 57.000.000.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ καλεί τον υπουργό Υγείας να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία διότι, όπως σημειώνει «δεν νοείται ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι ο μοναδικός ασφαλιστικός οργανισμός αγοραστής υπηρεσιών υγείας, να συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί, το κράτος να μην παρεμβαίνει, οι πάροχοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους από τη μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ και η κοινωνία να δοκιμάζεται μέσω της προβληματικής περίθαλψης που επιφέρει καταστροφικές επιπτώσεις».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.