«Όποια απόφαση και να πάρουμε θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν»

F4D36E2F9724BF9C1A781EFCF5666B43.jpg

  «Η διαθεσιμότητα στο υπουργείο Υγείας ξεκίνησε προχθές, γιατί είχε 10 μέρες καθυστέρηση μέσω του ΑΣΕΠ για να ξεκινήσει η μοριοδότηση, και θα ολοκληρωθεί σε 15 μέρες. Βάλαμε στη διαθεσιμότητα, 1.665 στο σύνολο, προκηρύξαμε 1.754 θέσεις. Άρα, δεν πρόκειται να χάσει θέση ούτε ένας. Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση και να πάρουμε, θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν. Οπότε, γιατί ανησυχούν;», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός αφού χαρακτήρισε επιτυχημένη τη μέχρι τώρα πορεία του, λέγοντας «μην απαξιώνουμε την επιτυχία του, γιατί είναι ένας φορέας που μπόρεσε να δώσει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους του, με πολύ μικρότερο κόστος», αναφέρθηκε στα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: «Εξακολουθεί να έχει ένα μεγάλο έλλειμμα. Από τη μια πλευρά δεν έχουμε μπορέσει να ελέγξουμε τις δαπάνες που προκαλεί η προκλητή ζήτηση, κυρίως προς τον ιδιωτικό τομέα -και εκεί υπάρχει πρόβλημα και ενδεχομένως και διαφθορά. Έχει ένα δεύτερο πρόβλημα, διότι τα πολυιατρεία πολλές φορές αλληλοκαλύπτονται και υπάρχει διασπορά δυνάμεων και άρα και κόστους. Και έχει και ένα τρίτο πρόβλημα, γιατί τα έσοδά του, όσο αυξάνει η ύφεση και η ανεργία πέφτουν».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Οργανισμού σημείωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και προσέθεσε πως εξετάζονται δύο επιλογές για τα πολυιατρεία: «Ή θα συνεχίσουμε να έχουμε τον ΕΟΠΥΥ ως πάροχο και άρα θα πρέπει να βρούμε τρόπο να δουλεύουν σωστά τα πολυιατρεία του και να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους, τραβώντας κόσμο ξανά μέσα, ή θα τα μεταφέρουμε στο ΕΣΥ, στο Δημόσιο». Ανέφερε δε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα παραλάβει τη μελέτη από την αρμόδια επιτροπή και εντός του Οκτωβρίου θα έχει λάβει την τελική απόφαση. «Θα κληθούν όλοι στην επιτροπή, και οι εργαζόμενοι. Μέσα στον Οκτώβριο θα έχω πάρει την απόφαση. Δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου. Η χώρα δεν την έχει», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *