Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Εγκατάσταση και Λειτουργία του πρώτου Ανοικτού Μαγνητικού Τομογράφου υψηλού Πεδίου στο νομό των Κυκλάδων

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με συνέπεια και συντεταγμένα επενδύει σε εξοπλισμό Υψηλής Τεχνολογίας εγκαθιστώντας μηχανήματα Σύγχρονης Τεχνολογίας και στα επίσημα συνεργαζόμενα με αυτόν, Διαγνωστικά Κέντρα. Σκοπός του είναι όλοι οι Έλληνες, όπου και εάν κατοικούν, να απολαμβάνουν τα τελευταία επιτεύγματα της Ιατρικής Τεχνολογίας. Έτσι προχώρησε στην προμήθεια Ανοικτού Μαγνητικού Τομογράφου Υψηλού πεδίου 1.0 Τ. της PHILIPS, με περιβάλλον Ambient Experience.

Το νέο αυτό Ανοικτό Απεικονιστικό Σύστημα Μαγνητικής Τομογραφίας, είναι το πρώτο και μοναδικό στο Νομό των Κυκλάδων. Εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο μεγαλύτερο Διαγνωστικό Κέντρο – Πολυϊατρείο του Νομού, τη Διαγνωστική Νάξου Α.Ι.Ε., τον επίσημο συνεργάτη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στις Κυκλάδες, στον οποία μάλιστα, σύντομα, θα λειτουργεί η Σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, ενισχύοντας την παρουσία του Ομίλου στα νησιά των Κυκλάδων.

Το σύστημα Philips Panorama 1.0T προσφέρει, μεταξύ άλλων, έναν μεγάλο αριθμό εξελιγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών:

  • συνδυάζει την τεχνολογική υπεροχή με τη λήψη εικόνων πολύ υψηλής ευκρίνειας σε χαμηλούς χρόνους εξέτασης
  • προσφέρει χαμηλά επίπεδα θορύβου
  • καταπολεμά το αίσθημα της «κλειστοφοβίας» με το διευρυμένο άνοιγμά του και τη μείωση του μήκους του εξεταστικού πεδίου
  • διαθέτει μοναδική γωνία θέασης 360 μοιρών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε τις δυνατότητες του νέου Μαγνητικού Τομογράφου στα παιδιατρικά περιστατικά. Στις περιπτώσεις αυτές, δεν απαιτείται η χρήση ήπιας καταστολής, μιας μεθόδου, η οποία μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο εξέτασης, έως 6 ώρες. Αντίθετα, με τη χρήση του Ambient Experience που διαθέτει το συγκεκριμένο απεικονιστικό σύστημα, ελαττώνεται το άγχος που βιώνουν τα παιδιά, πριν και κατά τη διενέργεια της εξέτασης.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του προγράμματος οι μικροί μας φίλοι βρίσκονται σε ένα χώρο εξέτασης γεμάτο με εικόνες και παιχνίδια που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται κατά μεγάλο βαθμό η οικειότητα που αισθάνονται τα παιδιά με το χώρο, με άμεσο αποτέλεσμα τη καλύτερη συνεργασία για μία εύκολη και ανώδυνη εξέταση.

Η προμήθεια του πρώτου και μοναδικού Ανοικτού Μαγνητικού Τομογράφου Υψηλού Πεδίου 1.0 Τ. της PHILIPS, με περιβάλλον Ambient Experience, στο νομό των Κυκλάδων, από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών έρχεται να ενδυναμώσει το ήδη υψηλών προδιαγραφών Απεικονιστικό τμήμα τoυ Πολυϊατρείου της Διαγνωστικής Νάξου Α.Ι.Ε. (Αξονικός Τομογράφος Σύγχρονης Τεχνολογίας Philips Brilliance 64 Τομών), στο οποίο διενεργούνται το σύνολο των απεικονιστικών εξετάσεων, προσφέροντας αξιόπιστα αποτελέσματα και τη βέλτιστη διάγνωση.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΝΑΞΟΥ Α.Ι.Ε

Η Διαγνωστική Νάξου Α.Ι.Ε. από το 2011 παρέχει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες. Στην αρχή της λειτουργίας της ως Διαγνωστικό Απεικονιστικό Εργαστήριο με τα πλέον σύγχρονα απεικονιστικά συστήματα στις Κυκλάδες και από το 2014, ως Πολυϊατρείο, με την προσθήκη Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων .

Από το 2015 αποτελεί τον Επίσημο Συνεργάτη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στις Κυκλάδες, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και επισκέπτες των νησιών των Κυκλάδων να αποκτήσουν πρόσβαση στον, συνεχώς, ανανεωμένο υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, στους διακεκριμένους επιστήμονες και στις υπερσύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η Διαγνωστική Νάξου Α.Ι.Ε. εξυπηρετεί καθημερινές και αργίες όλο το 24ωρο, στηρίζοντας έμπρακτα τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα Υγείας όχι μόνο στη Νάξο αλλά και στα γύρω νησιά. Διαθέτει το μοναδικό ιδιωτικό ασθενοφόρο-Κινητή Μονάδα- στη Νάξο. Είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και με τις μεγαλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρείες της Ελλάδας και του Εξωτερικού, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της Νάξου και των γύρω νησιών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαριάννα Παπαδάκη, Τηλ. +30 6974391237, 22850-27599, 22850-27699, E-mail: diagnostikinaxou@yahoo.gr

Διαβάστε ακόμη...