10 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε όλοι για την ομάδα αίματός μας

Η ομάδα αίματος καθορίζεται, εν μέρει, από τον τύπο των αντιγόνων του συστήματος ΑΒΟ που βρίσκονται στην επιφάνεια των ερυθρών κυττάρων. Κατά συνέπεια ο τύπος αίματος είναι μια ταξινόμηση βασισμένη στην παρουσία ή απουσία κκληονομοόυμενων αντιγονικών συστατικών στην επιφάνεια των ερυθρών κυττάρων. Αυτά τα αντιγόνα, που ανήκουν στο σύστημα αντιγόνου ABO, μπορεί να είναι πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, γλυκοπρωτεΐνες, γλυκολιπίδια ανάλογα με το σύστημα ταξινόμησης.

Δεν αποτελεί υπερβολή να πουμε ότι κάθε ομάδα αίματος έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που μπορούν να έχουν επίδραση στην απώλεια βάρους, σε συγκεκριμένες παθήσεις, ακόμα και στην προσωπικότητα.

Ομάδα αίματος και διατροφή

Τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης ομάδας αίματος, μπορεί να σας βοηθήσει στον σχεδιασμό μιας επαρκούς διατροφής η οποία θα βελτιώσει την υγεία σας. Μια χημική αντίδραση λαμβάνει χώρα στα σώματά μας (κατά τη διάρκεια της μέρας) και η ομάδα αίματος μπορεί να είναι ζωτική όσον αφορά τη διατροφή ή την απώλεια βάρους. Μπορείτε να πάρετε αυτό ως παράδειγμα: Συνιστάται ανεπιφύλακτα οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο να καταναλώνουν τροφές υψηλές σε πρωτεΐνες όπως το κρέας και το ψάρι. Για τους ανθρώπους με ομάδα αίματος Α, δεν απαιτείται η κατανάλωση αλευριού, επειδή τα λαχανικά είναι περισσότερο κατάλληλα για αυτούς. Και οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β πρέπει να αποφεύγουν το κοτόπουλο και να καταναλώνουν περισσότερο κόκκινο κρέας. Και τέλος, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ θα επωφεληθούν από θαλασσινά φαγητά και το άπαχο κρέας.

Ομάδα αίματος και ασθένειες

Να τι πρέπει να ξέρετε: Κυρίως λόγω του διαφορετικού σχηματισμού αντιγόνων στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων, κάθε ομάδα αίματος είναι διαφορετική. Επιπλέον, για αυτό το λόγο κάθε ομάδα αίματος είναι ανθεκτική σε έναν τύπο ασθένειας, ενώ είναι δεκτική σε κάποιο άλλο τύπο. Επομένως, η γνώση των χαρακτηριστικών των ομάδων αίματος μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή συγκεκριμένων ασθενειών.

Ομάδα αίματος και προσωπικότητα

Μπορώ να σας κάνω μια απλή ερώτηση; Ξέρατε ότι η ομάδα αίματός σας μπορεί να επηρεάσει την προσωπικότητά σας; Λοιπόν, οπωσδήποτε μπορεί και μπορείτε να δείτε αυτό το παράδειγμα: Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο θεωρούνται εξωστρεφείς, δημιουργικοί, κοινωνικοί και σίγουροι. Ενώ οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α είναι γαλήνιοι, καλλιτεχνικά μυαλά και αξιόπιστοι. Οι άνθρωποι που είναι αφοσιωμένοι στους στόχους τους, δυνατοί και ανεξάρτητοι έχουν συνήθως ομάδα αίματος Β. Και τέλος, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ είναι αξιόπιστοι, ντροπαλοί, υπεύθυνοι και τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους. Τι πιστεύετε εσείς; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Ομάδα αίματος και εγκυμοσύνη

Οι ειδικοί της υγείας λένε επίσης ότι οι γυναίκες με μια ορισμένη ομάδα αίματος έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι σε σχέση με άλλες ομάδες. Επιπλέον, οι γυναίκες με ομάδα αίματος ΑΒ παράγουν λιγότερες διεγερτικές ορμόνες θυλάκων που βοηθούν τις γυναίκες να μένουν έγκυοι πιο εύκολα.

Ομάδα αίματος και ευπάθεια στο στρες

Ναι, θα εκπλαγείτε όταν σας πούμε ότι η ανοχή στο στρες εξαρτάται και αυτή από την ομάδα αίματος. Πώς λειτουργεί αυτό; Λοιπόν, οι ειδικοί λένε ότι η ομάδα αίματος Α παράγει περισσότερη κορτιζόλη. Αν έχετε γνωρίσει κάποιον που θυμώνει εύκολα, έχει πιθανότατα ομάδα αίματος Ο. Επιπλέον, έχει μεγαλύτερο επίπεδο αδρεναλίνης και χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ανακάμψει από τις στρεσογόνες καταστάσεις.

Αντιγόνα αίματος

Ξέρατε ότι τα αντιγόνα του αίματος δεν βρίσκονται μόνο στο αίμα αλλά και στο πεπτικό σύστημα, από το στόμα ως το παχύ έντερο, ακόμα και στα ρουθούνια και στους πνεύμονες;

Ομάδα αίματος και κοιλιά

Ναι, σωστά σκεφτήκατε! Μερικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το λίπος στην κοιλιά τους! Γιατί; Επειδή η ομάδα αίματός τους θα τους βοηθήσει και αυτό δε θα είναι πρόβλημα για αυτούς. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α χωνεύουν εύκολα τους υδατάνθρακες, επομένως αυτοί οι άνθρωποι σπάνια έχουν μεγάλη κοιλιά. Από την άλλη, εξαιτίας της δύσκολης χώνεψης των υδατανθράκων, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο είναι πιο επιρρεπείς στο να κάνουν μεγάλη κοιλιά.

Ομάδα αίματος και γάμος

Ιδού τι πρέπει να κάνετε. Πριν παντρευτείτε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ομάδα αίματος του συντρόφου σας! Γιατί; Επειδή όσον αφορά την τεκνογονία, μερικές ομάδες αίματος δεν πρέπει να ενώνονται. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α και Β δεν πρέπει να ενώνονται. Σύμφωνα με τον συντελεστή RH, το RH+ και το RH- δεν πρέπει να αναμιγνύονται. Εξαιτίας αυτού του λόγου, πολλές πολιτείες (στην Αμερική), απαιτούν από τα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν, να κάνουν πρώτα μια εξέταση αίματος.

Ομάδα αίματος και γυμναστική

Όπως είπαμε, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α είναι περισσότερο επιρρεπείς στο στρες, που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν κάποιες χαλαρωτικές και ανακουφιστικές ασκήσεις. Η γιόγκα και ο διαλογισμός συνιστώνται ανεπιφύλακτα σε αυτά τα άτομα. Και στους ανθρώπους με ομάδα αίματος Β, αρέσουν οι προκλήσεις για το σώμα τους και το πνεύμα τους, και έτσι τείνουν να κάνουν δραστηριότητες για την εξισορρόπηση αυτών των δύο, όπως τένις, αναρρίχηση στο βουνό και πολεμικές τέχνες.

Ομάδα αίματος και επείγοντα

Πολλοί ειδικοί ανά τον κόσμο λένε ότι πρέπει πάντα να φέρετε πάνω σας κάποιες πληροφορίες όπως το όνομά σας, το επώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας και την ομάδα αίματός σας. Σε περίπτωση ατυχήματος, όταν νοσηλευτείτε, πιθανώς να χρειαστείτε μετάγγιση αίματος. Αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι μπορείτε να δεχτείτε αίμα μόνο από ομάδες αίματος που είναι συμβατές με τη δικιά σας, οι πληροφορίες σχετικά με την ομάδα αίματός σας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας κάτι στιγμές σαν και αυτή.

Διαβάστε ακόμη...