Ολοταχώς για λουκέτο το Κέντρο Δηλητηριάσεων

FE74954A04BA530C6C0C5610D853921F.jpg

  Τον κώδωνα του άμεσου κινδύνου κλεισίματος του Κέντρου Δηλητηριάσεων κρούει ο Ηλίας Σιώρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς, ο οποίος, μιλώντας στο MEGA επισήμανε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί και να μην βάλει λουκέτο μέχρι το καλοκαίρι.

Ο κ. Σιώρας ανέφερε ότι στο Κέντρο υπηρετούν μόλις 4 γιατροί από τους 9 που προβλέπονται, ενώ ταυτόχρονα έχουν μετακινηθεί και οι δύο φαρμακοποιοί, οι οποίοι ουδέποτε αντικαταστάθηκαν.

Οι εφημερίες, όπως είπε ο κ. Σιώρας, δεν βγαίνουν, αφού το Κέντρο δέχεται 100 κλήσεις την ημέρα από νοσοκομεία και ιδιώτες και πλέον ο κίνδυνος για ανεπαρκή κάλυψη των αναγκών είναι όχι απλά ορατός, αλλά υπαρκτός, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Το προσωπικό του Κέντρου, το οποίο είναι το μοναδικό κέντρο δηλητηριάσεων που υπάρχει σε όλη την επικράτεια, δεν κρύβει την ανησυχία του για μεθοδευμένες κινήσεις για το κλείσιμο του Κέντρου, για ιδιωτικοποίησή του ή για την μετακίνησή του στο Ε.Κ.Ε.Π.Υ.

Ο κ. Σιώρας υπενθυμίζει επίσης ότι στο Κέντρο Δηλητηριάσεων υπάρχει τεράστιο αρχείο με όλες τις χημικές ενώσεις που υπάρχουν στα φυσικά και βιομηχανικά προϊόντα, το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς με μεγάλο κόπο, λόγω του μειωμένου προσωπικού, ενώ είναι γνωστό ότι εδρεύει εδώ και δεκαετίες σε έναν μικρό χώρο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *