Ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής στο ΜΗΤΕΡΑ σε συνεργασία με το Αρεταίειο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής με θέμα «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική & Επεμβατική Υστεροσκόπηση» που διοργάνωσε το ΜΗΤΕΡΑ σε συνεργασία με την Β’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου.

Με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, αρνητικό τεστ Covid-19), οι νέοι ιατροί εκπαιδεύτηκαν σε όλο το φάσμα της υστεροσκοπικής χειρουργικής, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό επίπεδο με ζωντανή συμμετοχή σε υστεροσκοπικά χειρουργεία που διενεργήθηκαν στο ΜΗΤΕΡΑ, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ειδικών.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του ΜΗΤΕΡΑ με την Β’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου, αναμένεται η διεξαγωγή του σεμιναρίου με θέμα «Σεμινάριο Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη «Σουηδική Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία», τη «Σουηδική Ένωση Μαιών» και τη «Σουηδική Νεογνολογική Εταιρεία».

Ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ενδοσκοπικός Χειρουργός, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που το ΜΗΤΕΡΑ στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξή του στην επιμόρφωση των νέων ιατρών, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση της άσκησης της ιατρικής του μέλλοντος. Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των ιατρών του ΜΗΤΕΡΑ και των ιατρών της Β’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου, σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό του ΜΗΤΕΡΑ, συνέβαλλε καταλυτικά στην εκπαίδευση αλλά και την εξοικείωση των νέων ιατρών, με τις νεότερες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία».

Διαβάστε ακόμη...