Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αλλά να μην κάνετε για τη δίαιτα των 8 ωρών

B1E66BBD026FB1759401AD2C70F36489.jpg

  Πρόκειται για τη δίαιτα των 8 ωρών (the 8-Hour Diet), μια νέα μόδα, η οποία δυστυχώς κάνει και αυτή την εμφάνισή της.

Η δίαιτα προέρχεται από το βιβλίο The 8-Hour, όπου χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και απόδειξη ισχυρίζονται ότι χάνεις κιλά τρώγοντας μέσα σε διάστημα οκτώ ωρών για τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Η θεωρία τους βασίζεται στο ότι τρώγοντας μέσα σε ένα διάστημα οκτώ ωρών, δίνουμε την ευκαιρία στο σώμα μας να μηδενίσει το κοντέρ, δίνοντάς του την ευκαιρία να επεξεργαστεί τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλλει τις τοξίνες.

Με απλά λόγια η δίαιτα των 8 ωρών αποτελεί έναν τρόπο για να παρατείνετε το χρόνο από το τελευταίο σνακ μέχρι το πρωινό, δίνοντας το χρόνο στο σώμα σας να κάψει τα αποθέματα λίπους για την ενέργεια που χρειάζεται. Και όντως τα καίει» υπογραμμίζει ένας ειδικός πάνω στο βιβλίο.

Όσο για τα αποτελέσματα, το βιβλίο εκτιμά ότι θα χάσεις δέκα κιλά σε μία εβδομάδα. Υπογραμμίζει επίσης ότι μπορείς εσύ να επιλέξεις όποιο οκτάωρο θέλεις και πέραν αυτού επιτρέπεται να πιεις μόνο νερό, καφέ και τσάι. Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Πρώτον δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι τρώγοντας μέσα σε ένα διάστημα οκτώ ωρών, δίνουμε την ευκαιρία στο σώμα μας να μηδενίσει το κοντέρ, δίνοντάς του την ευκαιρία να επεξεργαστεί τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλλει τις τοξίνες.

Αντίθετα, περιορίζοντας ουσιαστικά τα γεύματα της ημέρας, καθιστούμε το μεταβολισμό μας εντελώς ανενεργό.

Δεύτερον, η απώλεια βάρους που υπόσχεται η μαγική αυτή δίαιτα είναι αντίθετη με κάθε δυνατότητα του οργανισμού για να χάσει λίπος. Μια τέτοια απώλεια θα είναι κατά κύριο λόγο (αν φυσικά επιτευχθεί) μυϊκός ιστός και υγρά, συστατικά απαραίτητα για την καλή μας υγεία.

Τέλος , τέτοιου είδους τεχνητές δίαιτες το μόνο που κάνουν είναι να εξαντλούν το μεταβολισμό μας και επανερχόμενοι σε φυσιολογικούς και συμβατούς με την καθημερινότητά μας ρυθμούς διατροφής, να ξαναπαίρνουμε με το παραπάνω τα κιλά που χάσαμε!

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.