Οι περισσότερες τροφές μας κάνουν καλό. Όμως, υπάρχουν κάποιες που θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε με φάρμακα οι οποίες σε μικρή ποσότητα περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών ουσιών.
Ο λόγος για τα υπερ-τρόφιμα, τα οποία υπάρχουν χρόνια είτε στην ελληνική γη αλλά πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη διατροφική τους αξία είτε τα «εισαγόμενα» τα οποία αρχίζουν να γίνονται τρόπος ζωής για αρκετούς ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους.
Οι επιστήμονες μιλούν για τους διατροφικούς «πειρασμούς» από όλη την Ελλάδα και εξηγούν πώς τρόφιμα όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, οι αγκινάρες, οι μελιτζάνες, ο μαϊντανός, το ρόδι κ.ά. είναι «βόμβες» βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Διατροφολόγοι, αναλύουν μια προς μια τις πιο δημοφιλείς υπερ-τροφές, όπως το ιπποφαές, τον λιναρόσπορο, τα μύρτιλλα, την σπιρουλίνα και την αλόη.
Οι ειδικοί εξηγούν για ποιες από αυτές τις τροφές υπάρχουν ενδείξεις ότι βοηθούν στην καλύτερη υγεία μας αλλά και ποιες σε συνδυασμό με άλλες τροφές ή φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες.
Καλεσμένη στο στούντιο είναι η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη, η οποία αποκαλύπτει πώς από τα παιδικά της χρόνια έμαθε να τρώει υπερ-τροφές, αλλά και πώς σήμερα τις χρησιμοποιεί καθημερινά στο πρωινό γεύμα αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.