Οι ζώνες πρασίνου στις πόλεις μας κάνουν ευτυχισμένους

 
Τι μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους όταν ζούμε σε μια πόλη, προσπάθησαν να εντοπίσουν Βρετανοί επιστήμονες. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν σαφές, το πράσινο.


Τα πάρκα, οι κήποι και γενικώς οι ζώνες πρασίνου σε μια αστική περιοχή μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το επίπεδο ευεξίας, της υγείας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Προωθεί επίσης την μείωση του άγχους και της κόπωσης και αυξάνει το αίσθημα ικανοποίησης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Έξετερ μελέτησαν στοιχεία 17 ετών (1991 – 2008), από 5.000 νοικοκυριά που περιελάμβαναν 10.000 άτομα τα οποία άλλαζαν αυτά τα χρόνια τόπο κατοικίας.

Το περιβάλλον έχει τεράστια επίδραση τόσο στην ψυχολογία όσο και την υγεία των ανθρώπων υποστηρίζουν οι ερευνητές και πρέπει να συνυπολογίζεται από όσους ασχολούνται με την αστική δόμηση και διαμόρφωση. Η επίδραση που μπορεί να έχει η μετακόμιση σε μια «πράσινη» περιοχή μπορεί να φτάσει την ένταση που έχουν γεγονότα ζωής όπως ένα γάμος, ή την ικανοποίηση που προσφέρει η εργασία.

Το 94% του δείγματος μάλιστα δήλωσε ότι η ζωή σ’ ένα πράσινο περιβάλλον ευεργέτησε τόσο την ψυχολογική και πνευματική του υγεία όσο και την φυσική του κατάσταση. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Psychological Science».

Επιδιώκετε μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας, χαρίστε στον εαυτό σας ένα πιο πράσινο περιβάλλον και αφήστε το να δράσει ευεργετικά στο σώμα, το πνεύμα και την ψυχή.

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *