Οι ξηροί καρποί απαραίτητοι στη διατροφή ενός παιδιού

B59D7CFE4DB99BACAB7D13BAE5AE82C6.jpg

  Οι ξηροί καρποί αποτελούν τροφές με υψηλή θρεπτική αξία. Ιδιαιτέρως όσον αφορά ένα παιδί, του δίνουν σημαντικότατα συστατικά απαραίτητα για την καθημερινή του δραστηριότητα, πνευματική και σωματική.

Πηγή καλών λιπαρών
Με πρωταθλητές τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα κάσιους, όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν τα λεγόμενα ω-3 λιπαρά οξέα, που ονομάζονται και απαραίτητα στην διατροφή του ανθρώπου. Η χρήση των ξηρών καρπών στην καθημερινή διατροφή ενός παιδιού και η επαρκής πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων φαίνεται να συμμετέχει στην καλύτερη καρδιαγγειακή και εγκεφαλική του λειτουργία.

Πηγή καλής πρωτεΐνης και αμινοξέων

Οι ξηροί καρποί περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνες, απαραίτητες για την ανάπτυξη ενός παιδιού. Επίσης τρυπτοφάνη, μία ουσία υπεύθυνη για την παραγωγή ορισμένων νευροδιαβιβαστών που βελτιώνουν την διάθεση και την εγκεφαλική λειτουργία. Φυσικά, το παιδί θα τις πάρει κυρίως από το κρέας, το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά, το αυγό και το ψάρι, αλλά και οι ξηροί καρποί αποτελούν μια πηγή.

Πηγή μαγνησίου
Το μαγνήσιο που βρίσκουμε και στου ξηρούς καρπούς είναι σημαντικό για την παραγωγή ενέργειας για τις καθημερινές δραστηριότητες ενός παιδιού.

Πηγή φυτικών ινών
Οι ξηροί καρποί αποτελούν από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών στη φύση, απαραίτητες για την καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Ιδιαιτέρως για παιδιά που δεν τρώνε ιδιαίτερα φρούτα και λαχανικά, θα το βοηθήσουν να μην εμφανίσει δυσκοιλιότητα.

Βάλτε λοιπόν τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή του παιδιού σας. Ως συστατικό του πρωινού τους μαζί με το γάλα ή το γιαούρτι, ως σνακ στο σχολείο ή πριν την άσκηση, ως επιδόρπιο μαζί με μέλι κ.α., κάντε τους βασικό συστατικό της καθημερινότητάς του.

Εξαίρεση φυσικά αποτελούν τα παιδιά που έχουν κάποια αλλεργία και τα μικρά παιδιά, που δεν καταπίνουν ακόμη καλά. Φυσικά για όλα τα πιο μικρά είναι απαραίτητο η κατανάλωση ξηρών καρπών να γίνεται παρουσία ενήλικα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *