Οι πρωτεΐνες «ξορκίζουν» την πείνα

CA141048197B3AE9921E5829EC65B99E.jpg

  Η κατανάλωση πρωτεϊνούχων τροφών και τροφών πλούσια σε σόγια κατά τις απογευματινές ώρες μπορεί να καταπολεμήσει το αίσθημα της έντονης πείνας και να βοηθήσει στη «μάχη» κατά της παχυσαρκίας, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Τα οφέλη της κατανάλωσης πρωτεϊνών στους ενήλικες έχουν καταγραφεί σε έρευνες, ωστόσο ερευνητές υποστηρίζουν τώρα ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τη διατροφή των παιδιών.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, τα απογευματινά σνακ που αποτελούν από πρωτεϊνούχες τροφές και τροφές πλούσιες σε σόγια μειώνουν το αίσθημα της πείνας και καθυστερούν την ανάγκη για φαί, μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες να… «πέσει κανείς με τα μούτρα» σε λιπαρές και ανθυγιεινές τροφές.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι η κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε πρωτεΐνες κατά τις απογευματινές ώρες, βελτιώνει την ποιότητα διατροφής των εφήβων, ενώ παράλληλα ρυθμίζει και την όρεξή τους» εξήγησε η Dr Heather Leidy από το πανεπιστήμιο του Μισούρι.

«Τα πιο ‘εύκολα’ σνακ για τα παιδιά είναι συνήθως πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα. Όταν όμως τα παιδιά τρώνε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, είναι λιγότερο πιθανό να αποζητήσουν ανθυγιεινά σνακ αργότερα μέσα στην ημέρα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αποφυγή της πρόσληψης περιττού βάρους».

«Οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν ολοένα και περισσότερο την κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών και φυτικών τροφίμων όπως η σόγια, τα οποία είναι υψηλής ποιότητας. Η έρευνά μας έδειξε, ότι οι θετικές επιδράσεις στην όρεξη και το αίσθημα του κορεσμού επεκτείνονται και στα προϊόντα από πρωτεΐνη σόγιας» κατέληξε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *