Οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας»

DC70FFA57043CF9C3B124934E0356C1F.jpg

  Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το προσχέδιο νόμου του «Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας» θα θέσει αντιπροσωπεία του κόμματος στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την Πέμπτη.

Ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας του κόμματος συνεδρίασε σήμερα και επεξεργάστηκε τις διατάξεις του νόμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση, όπου συμμετείχαν στελέχη του Τομέα Υγείας και εκπρόσωποι των φορέων του χώρου, εξετάστηκε αναλυτικά το προσχέδιο νόμου, με τον ΚΤΕ Υγείας να χαρακτηρίζει αναγκαία τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης, και να κάνει λόγο επιπλέον για «τομή που πρώτα απ’ όλα απευθύνεται στον πολίτη και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Επίσης, στη συνεδρίαση «ομόφωνα διαπιστώθηκε, ότι το προσχέδιο νόμου χρειάζεται ακόμη καλύτερη επεξεργασία των διατάξεων, ώστε να ανταποκριθεί στο στόχο της μεταρρύθμισης». Οι βασικές επισημάνσεις που θα γίνουν από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Υγείας, πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αφορούν:

α) Την ανάγκη κάλυψης όλου του ελλαδικού χώρου από τα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας με βάση τη δομή του Καλλικράτη και των διαμερισμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

β) Την κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης με όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες, με ιδιαίτερη μέριμνα στην κάλυψη των χρονίως πασχόντων.

γ) Τη συμπερίληψη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού και της ειδικότητας του γυναικολόγου, ώστε να προστατευτεί η υγεία της γυναίκας και της μητρότητας.

δ) Την οργάνωση της μεταβατικής περιόδου ώστε να είναι πλήρως σε λειτουργία κατά τη διάρκειά της όλες οι υφιστάμενες δομές .

ε) Τη σωστή ένταξη στο σύστημα με αξιοκρατία και διαφάνεια των υπηρετούντων ιατρών.

στ) Τη σωστή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών υγείας, με τις κατάλληλες υπηρεσίες ελέγχου και την υπαγωγή του στο Υπουργείο Εργασίας.

ζ) Την απόσυρση διατάξεων που δημιουργούν προϋποθέσεις για σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, μέσω προκλητής ζήτησης για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες υγείας .

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *