Οι πράσινοι χώροι μας κάνουν χαρούμενους

B6EEAD72D78887CF1281474AB59DFBA8.jpg

  Το πράσινο μας κάνει χαρούμενους, υποστηρίζουν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «International Journal of Environmental Research and Public Health». Πιο συγκεκριμένα, τα υψηλότερα επίπεδα χώρων πρασίνου σχετίστηκαν με χαμηλότερα συμπτώματα άγχους, κατάθλιψης και στρες.

Στην παραπάνω μελέτη συμμετείχαν περίπου 2.500 κάτοικοι του Wisconsin από 229 γειτονιές, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με το πώς αξιολογούν τα συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και στρες, που βίωναν.

Η ερευνητική ομάδα προσάρμοσε τα αποτελέσματα από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων με βάση παράγοντες, όπως η ηλικία, η οικονομική κατάσταση, η εκπαίδευση κ.α. και έλαβε υπόψη δορυφορικά δεδομένα, που ανέλυαν την ποσότητα πρασίνου που υπήρχε σε κάθε μία από τις εξεταζόμενες περιοχές.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι ανεξαρτήτως κοινωνικού στρώματος, οι άνθρωποι που ζούσαν σε γειτονιές με λιγότερο από 10% πράσινο ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης, στρες και άγχους. Έτσι, για παράδειγμα, ένας φτωχός άνθρωπος, που ζει σε ένα δασικό δρόμο ήταν πιο πιθανό να είναι χαρούμενος από ότι ένας πλουσιότερος που ζει σε μία γκρίζα γειτονιά.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *