«Οι πόρτες του ΟΚΑΝΑ είναι ανοιχτές για οποιοδήποτε έλεγχο»

103610531CF545CCB2599E047C8FD936.jpg

  Ανοιχτή σε κάθε έλεγχο για τον ΟΚΑΝΑ, εμφανίσθηκε η πρόεδρός του Μένη Μαλλιώρη, τονίζοντας ότι «οι πόρτες του ΟΚΑΝΑ είναι ανοιχτές για οποιονδήποτε έλεγχο».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σχετικά με όσα της καταλογίζονται από την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, απάντησε πως ό,τι της ζητήθηκε «το ελέγξαμε και στάλθηκε στην υφυπουργό» και προσέθεσε ότι «δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες στον ΟΚΑΝΑ», τονίζοντας ότι η ίδια έχει κινηθεί με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος. Είπε, επίσης, ότι δεν αρνείται να δώσει στοιχεία ωστόσο, ανέφερε πως «από τα 73 κέντρα πρόληψης, τα 40 λαμβάνουν χρήματα χωρίς να αποστέλλουν στοιχεία για το πού τα διαθέτουν».

Όσον αφορά τη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα 5 εκατομμύρια που αναζητούνται, η κ. Μαλλιώρη είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μας απαντήσει το δικαστήριο πού πήγαν», καθώς –όπως είπε- από τον Ιανουάριο του 2013 έχει καταθέσει αγωγή κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία εκδικάζεται τον Φεβρουάριο του 2014.

Σχετικά με το γενόσημο υποκατάστατο φάρμακο, η κ. Μαλλιώρη εξήγησε ότι «όλα ξεκίνησαν, όταν η ίδια ζήτησε να γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια ενός νέου, φθηνότερου γενόσημου». Ο ΟΚΑΝΑ δεν έκανε ποτέ έκτακτη εισαγωγή, συμπλήρωσε, ενώ «η ίδια η παραγωγός εταιρεία έφερε σε συνεννόηση με τον ΕΟΦ στην Ελλάδα το χάπι αυτό, που έχει την ιδιότητα να διαλύεται πιο γρήγορα μέσα στο στόμα».

Η κ. Μαλλιώρη ανέφερε ότι παρέλαβε τον Οργανισμό το 2010 με χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων και κατέληξε τονίζοντας: «Μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, είμαι πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, μόνον ο υπουργός μπορεί να με καταργήσει».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *