Οι πιο παράξενες θεραπείες σε σπα

 
Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να είχατε λίγο χρόνο ή χρήμα για να απολαύσετε ένα ωραίο μασάζ ή μία από αυτές τις «μαγικές» θεραπείες που υπόσχονται τέλειο δέρμα, γερά μαλλιά και – κυρίως- αναζωογονημένη διάθεση;


Πέρα από τα παραδοσιακά και συνηθισμένα, τα μεγαλύτερα σπα του κόσμου παρέχουν πλέον θεραπείες που βασίζονται σε εντελώς φυσικά – πλην όμως ελαφρώς αηδιαστικά – υλικά.

Εσείς τι από όλα θα δοκιμάζατε;

Μασάζ με φεροσκοκομμένη χλόη.
Οι ειδικοί σας «τυλίγουν» με υγρή χλόη που έχουν μαζέψει από τον αγρό. Κάνει καλό στο δέρμα και το ενυδατώνει, χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχουν τα βότανα. Όλα αυτά ισχύουν αν δεν είστε αλλεργικοί και αν αντέχετε τη φαγούρα που προκαλεί στην αρχή.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_10.jpeg

Πήλινγκ μαύρου πιπεριού
Αυτή η θεραπεία είναι πολύ της μόδας στη Νέα Υόρκη. Το πιπέρι χρησιμοποιείται για να κάνει το δέρμα να ζεσταθεί και να ιδρώσει. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με επάλειψη από εκκρίσεις μεταξοσκώληκα. Μια χαρά ακούγεται… αν αντέξετε το φτέρνισμα από το πιπέρι.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_11.jpeg

Περιττώματα αηδονιού
Πριν αηδιάσετε για τα καλά, να σας πούμε ότι τα περιττώματα αηδονιού ήταν για αιώνες το βασικό συστατικό του μακιγιάζ για τις γκέισες στην Ιαπωνία. Τώρα χρησιμοποιούνται ως βάση για μία πολύ θρεπτική μάσκα προσώπου που κάνει το δέρμα να λάμπει σαν μαργαριτάρι. Για να απολαύσετε αυτή τη θεραπεία θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία ή στη Νέα Υόρκη.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_12.jpeg

Απολέπιση με ψάρια
Αυτή η μέθοδος είναι η πιο διαδεδομένη από τις παράξενες θεραπείες, καθώς προσφέρεται σε πάρα πολλά σπα σε όλο τον κόσμο. Τα μικροσκοπικά ψαράκια αναλαμβάνουν να σας κάνουν αυτό το πήλινγκ που αμελείτε. Είναι ευεργετικό και για άτομα που πάσχουν από ψωρίαση ή ξηροδερμία. Για να διαπιστώσετε εάν το αντέχετε σκεφθείτε: πώς αισθάνεστε όταν σας τσιμπούν τα ψάρια στη θάλασσα;

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_13.jpeg

Μάσκα μαλλιών από σπέρμα ταύρου
Η μάσκα αυτή ονομάζεται και «βιάγκρα για τα μαλλιά» και προσφέρεται στο κομμωτήριο Hari’s του Λονδίνου. Όσοι τη δοκίμασαν λένε πως δεν έχουν ξαναδεί τα μαλλιά τους τόσο ζωντανά, υγιή και λαμπερά. Μην ανησυχείτε! Πριν τοποθετηθεί στα μαλλιά σας, το σπέρμα έχει καταψυχθεί και απολυμανθεί.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_14.jpeg

Σάουνα σε φούρνο για κεραμικά
Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αγαπητή στη Νότια Κορέα. Η θερμοκρασία στους φούρνους ξεπερνά τους 100 βαθμούς κελσίου και είναι απορίας άξιο πώς αντέχει κάποιος εκεί μέσα. Αλλά όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε πως είναι η πιο αναζωογονητική εμπειρία! Η θερμότητα «σκοτώνει» τις τοξίνες και αφήνει το σώμα πιο υγιές από ποτέ.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_15.jpeg

Μασάζ με κάκτο
Δεν είναι αυτό που νομίζετε! Πρόκειται για μια θρεπτική μάσκα σώματος με βάση τον κάκτο χωρίς τα αγκάθια του βέβαια! Το μείγμα περιέχει πολτοποιημένα άνθη κάκτου και τεκίλα και προσφέρεται – πού άλλου ; – στα καλύτερα σπα των τουριστικών θερέτρων του Μεξικού. Αν σας βγάλει εκεί ο δρόμος ζητήστε το ως «Χακάλι».

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_16.jpeg

Μάσκα σοκολάτας
Η μάσκα σοκολάτας είναι ένα όπλο κατά της αντιγήρανσης. Προσφέρεται σε σπα της Ελβετίας και υπόσχεται πιο νεανικό δέρμα μέσα σε μόλις 40 λεπτά. Αυτή η θεραπεία βοηθά πολύ και στην θεραπεία ουλών.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_17.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *