Οι πιο ερωτογενείς περιοχές του γυναικείου σώματος

5B27C11C08CF2F0BB239082AA641C179.jpg

  Να και μια επιστημονική έρευνα, που θα σας κάνει να κοκκινίσετε!

Καναδοί ερευνητές μελέτησαν το βαθμό ευαισθησίας διάφορων σεξουαλικών περιοχών του γυναικείου σώματος, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο περίνεο, στα πλαϊνά του στήθους και στις θηλές.

Οι ερευνητές συνέκριναν τις διαπιστώσεις τους με αυτές από άλλες «ουδέτερες» περιοχές του σώματος, όπως ο λαιμός, οι βραχίονες και η κοιλιά.

Με ελαφρύ άγγιγμα, πίεση και δονήσεις, μέτρησαν πόσο ευαίσθητα ήταν τα παραπάνω όργανα του γυναικείου σώματος.
Στην έρευνα συμμετείχαν 30 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 35 ετών.

Με ειδικά εργαλεία οι ερευνητές άγγιξαν με διαφορετικό τρόπο (άγγιγμα, πίεση και δόνηση) τα γεννητικά όργανα των γυναικών, την περιοχή του περινέου, την πλαϊνή πλευρά του στήθους τους, την περιοχή γύρω από τη θηλή στο στήθος τους, τις θηλές τους, το λαιμό και τα χέρια τους.

Οι ερευνητές εφάρμοσαν τα διαφορετικά αγγίγματα για 1,5 δευτερόλεπτο και αφού περίμεναν 5 δευτερόλεπτα ρωτούσαν τις συμμετέχουσες αν ένιωσαν κάτι.

Σύμφωνα με άρθρο της Alexandra Sifferlin στο The Time οι επιστήμονες κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

Στο ελαφρύ άγγιγμα είναι πιο ευαίσθητος το λαιμός, οι βραχίονες και η περιοχή γύρω από τον κόλπο.

Στην πίεση ανταποκρίνονται περισσότερο η κλειτορίδα, οι θηλές και το πλαϊνό μέρος του στήθους, ενώ σχεδόν καθόλου η κοιλιά.

Τέλος, στις δονήσεις η κλειτορίδα και οι θηλές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανόηση του πώς λειτουργεί το σώμα και ποιες περιοχές είναι πιο ευαίσθητες και σε τι τύπο αγγίγματος, αποτελεί χρήσιμη γνώση για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επεμβάσεις αύξησης των μαστών ή αλλαγής φύλου… και φυσικά σε όλους όσους θέλουν να απολαμβάνουν καλό σεξ!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.