Οι νέοι εθισμένοι στις πλαστικές

9A5D0E6E36C28CDB26478F361AF8F2AC.jpg

  Θα περίμενε κανείς ότι τα άτομα νεαρής ηλικίας δεν κάνουν πλαστικές επεμβάσεις, εντούτοις οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα, μάλιστα, από το αναμενόμενο, η ανάγκη για μεταμόρφωση είναι εντονότερη στους νέους.

Η Βρετανική Ένωση Πλαστικών Χειρουργών εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι νέοι είναι περισσότερο ευάλωτοι και συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτοπεποίθησης.

Παράλληλα, όμως, υπογραμμίζει ότι οι πλαστικές επεμβάσεις δεν μπορούν πάντα να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα έχουν με την εικόνα του σώματός τους.

Σύμφωνα με έρευνα της Βρετανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών, το 2013 παρατηρήθηκε αύξηση στις πλαστικές επεμβάσεις σε ποσοστό 17% σε σχέση με το 2012. Στην έρευνα πήραν μέρος 310 άνθρωποι, ηλικίας 15-62 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα online ερωτηματολόγιο.

Από το σύνολο των συμμετεχόντων, 64 άτομα δήλωσαν ότι στο παρελθόν είχαν κάνει κάποια πλαστική επέμβαση και ότι ένιωθαν πολύ χαρούμενοι χάρη σε αυτήν. Οι περισσότερες από αυτές τις επεμβάσεις αφορούσαν την τοποθέτηση εμφυτευμάτων στο στήθος, τη χρήση fillers και τη διόρθωση της μύτης (ρινοπλαστική).

Από τους υπόλοιπους 246 συμμετέχοντες, που δήλωσαν ότι δεν είχαν κάνει πλαστική επέμβαση, οι 145 παραδέχτηκαν ότι βλέπουν θετικά την ιδέα να επισκεφθούν έναν πλαστικό χειρουργό στο μέλλον.

Η ψυχολόγος Emma Kenny σχολίασε: «Όταν οι άνθρωποι αλλάζουν το σώμα τους, επειδή νομίζουν ότι θα νιώσουν πιο ευτυχισμένοι, τα αποτελέσματα αμέσως τους διαψεύδουν».

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *