Οι κίνδυνοι για την υγεία που «παραμονεύουν» στις γιορτές

 
Μια λάθος κίνηση οποιαδήποτε μέρα του χρόνου μπορεί να μας κοστίσει ακριβά. Τα Χριστούγεννα όμως έχουμε πέντε παραπάνω λόγους να ανησυχούμε…


Διαβάστε λοιπόν από ποιους «εχθρούς» κινδυνεύετε και αφήστε τους έξω από το σπίτι και την υγεία σας.

Παιχνίδια: Τα παιδιά ανοίγουν τα δώρα τους και επιδίδονται σε ολοήμερες «μάχες» με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τη «συγκατάθεσή» σας φυσικά, προκειμένου να έχετε όσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο μπορείτε. Πόσο καλό είναι όμως αυτό για τα ίδια τα παιδιά;

Δίαιτα: Αν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να είστε εξαιρετικά δυνατή προκειμένου να μην ενδώσετε στους γευστικούς πειρασμούς των ημερών.

Σεξ: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη περίοδος χαρακτηρίζεται ως η πιο επικίνδυνη για σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις λόγω του αλκοόλ που κατέχει… σημαντικό ρόλο στις εκδηλώσεις που παρευρισκόμαστε.

Πονοκέφαλος: Σύμφωνα με στατιστικές το στρες και οι υποχρεώσεις των ημερών δημιουργούν περισσότερους πονοκεφάλους από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Φαρμακευτική αγωγή: Εάν ακολουθείτε κάποια θεραπεία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφύγετε με κάθε τρόπο την κατανάλωση αλκοόλ. Ο συγκεκριμένος «συνδυασμός» δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση.

Πηγή: myself.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *