Οι καυτερές πιπεριές παρατείνουν τη ζωή

B88F4BB129BF998668AC0AA9D5E0D3F0.jpg

  Όσοι λατρεύουν τα καυτερά μπαχαρικά, και ειδικά τις καυτερές πιπεριές (τσίλι) έχουν έναν ακόμη λόγο –πέρα από τις γευστικές τους προτιμήσεις- για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους πιάτα.

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα καυτερά παρατείνουν τη ζωή, μπλοκάροντας την ικανότητα του σώματος να νιώθει πόνο. Και φυσικά, αυτό μπορεί να το πετύχει κανείς… τρώγοντας πολλές καυτερές πιπεριές.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ποντίκια, τα οποία έδειξαν ότι όταν τα σήματα πόνου σταμάτησαν να φτάνουν στον εγκέφαλό τους, αυτό είναι ως αποτέλεσμα να παρατηρείται παράταση της ζωής τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν «τα ζώα που δε μπορούν να παράγουν την πρωτεΐνη TRPV1 (αυτή που μας κάνει έχουμε την αίσθηση του πόνου) παρουσίαζαν εξαιρετικά μακρά διάρκεια ζωής».

Και όχι μόνο εμφάνιζαν παρατεταμένη διάρκεια ζωής κατά 14%, αλλά ήταν και πιο υγιή, καθώς εμφάνιζαν καρκίνο με χαμηλότερη συχνότητα, ενώ και η μνήμη τους εξασθενούσε λιγότερο με το πέρασμα του χρόνου.

Έκαιγαν περισσότερες θερμίδες χωρίς να ασκούνται πιο πολύ από το συνηθισμένο, ενώ ο μεταβολισμός τους –συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να επεξεργάζονται τη ζάχαρη- παρέμενε «νεανικός» στη μετέπειτα ζωή τους.

Αυτό, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.