Οι Ιταλοί παρακολουθούν ψηφιακά τους ασθενείς με Covid-19 στο σπίτι και μειώνουν τις νοσηλείες

Παρουσιάστηκε πρόσφατα το πιλοτικό πρόγραμμα απομακρυσμένης βοήθειας ασθενών με Covid-19 το οποίο σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Spallanzani της Ρώμης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γενικών Ιατρών, την AdiLife και την  Takeda Italia. Στην πράξη, οι γιατροί θα μπορούν να συνδέονται με τον υπολογιστή τους στη συσκευή που παραδίδεται στους ασθενείς. Η  συσκευή αυτή λαμβάνει υπόψη έξι παραμέτρους μεταξύ των οποίων  θερμοκρασία σώματος, πίεση,  το επίπεδο οξυγόνωσης  και το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Εκατό ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι έχουν αρχίσει να  παρακολουθούνται από δέκα οικογενειακούς γιατρούς (10 ασθενείς για κάθε γιατρό). Οι οικογενειακοί γιατροί, με τη σειρά τους, έρχονται σε επαφή με τους γιατρούς του Ινστιτούτου Spallanzani για οποιαδήποτε συμβουλή ή για να αξιολογήσουν τη νοσηλεία τους.

«Με αυτόν τον τρόπο, ο ασθενής», όπως δηλώνει ο διευθυντής του Spallanzani, Francesco Vaia, «δεν θα αισθανθεί ποτέ μόνος του, και αυτό θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία . Επίσης  μειώνεται ο κίνδυνος  μετάδοσης  του κορωνοϊού από τους ασθενείς στους γιατρούς και γενικότερα στους  εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας».

Μόλις τελειώσει τη πανδημία, η πλατφόρμα MyHospitalHub PRO, θα χρησιμοποιηθεί για την απομακρυσμένη φροντίδα ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, «η ενίσχυση της βοήθειας στο σπίτι χάρη στην τεχνολογική καινοτομία είναι θεμελιώδης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να αποφευχθούν ακατάλληλες νοσηλείες. Η πίεση στα νοσοκομεία σε αυτή τη φάση της νόσου είναι ολοένα και μεγαλύτερη.  Μόνο στη Ρώμη πρέπει να διαχειριζόμαστε χιλιάδες περιπτώσεις την εβδομάδα».

Πώς λειτουργεί η καινοτόμα ιατρική πλατφόρμα

Στον ασθενή  που βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι, παρακολουθούνται διάφοροι παράμετροι,  όπως θερμοκρασία σώματος, η αρτηριακή πίεση, ο κορεσμός οξυγόνου, ΗΚΓ, καρδιακός και αναπνευστικός ρυθμός. Ο γενικός ιατρός  λαμβάνει όλα τα δεδομένα και ειδοποιείται  εάν ξεπεραστούν τα κρίσιμα όρια. Η πλατφόρμα MyHospitalHub PRO, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε smartphone ή υπολογιστή και είναι συμβατή με όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Πηγή: Fanpage.it

Διαβάστε ακόμη...