Οι γυναίκες σταματούν το αδυνάτισμα των αντρών

 
Η απουσία των γυναικών από τα προγράμματα απώλειας βάρους φαίνεται πως είναι ευεργετική για τους άντρες. Σε νέα έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι άντρες που παρακολουθούν προγράμματα απώλειας βάρους, στα οποία συμμετέχουν ως επί το πλείστον γυναίκες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αδυνατίσουν, σε σχέση με αυτούς που παίρνουν μέρος σε προγράμματα μόνο με άντρες.


Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πρόοδο των υπέρβαρων ανδρών, οι οποίοι πήραν μέρος σε μαθήματα αδυνατίσματος, στα οποία είτε συμμετείχαν άντρες αποκλειστικά, είτε ήταν μεικτά.

Οι άντρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, χάνουν το διπλάσιο βάρος όταν δεν υπάρχουν γύρω τους γυναίκες. Ειδικότερα, το 77% που συμμετείχαν στο πρόγραμμα χωρίς γυναίκες έχασαν από το 5% έως το 10% του βάρους τους. Οι ερευνητές εξήγησαν ότι όταν οι άνδρες συμμετέχουν σε προγράμματα με πολλές γυναίκες, συνήθως ντρέπονται να συζητήσουν το πρόβλημά τους με αποτέλεσμα να μην έχουν χαμηλότερη απόδοση.

Αντίθετα, όσοι δεν ντρέπονται, αποκτούν μία αίσθηση συντροφικότητας με τους υπόλοιπους άντρες και αναπτύσσεται ένας υγιής ανταγωνισμός που συμβάλλει στην πρόοδο των αντρών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *