Οι γυναίκες πιο συχνά «θύματα» της κατάθλιψης

1F83702A50DE889566B787C3E785AED2.jpg

  Σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών που αναζητούν ιατρική φροντίδα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι γυναίκες.

Σχεδόν 475.000 γυναίκες, όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία από το εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), παραπέμφθηκαν τον περασμένο χρόνο σε ειδικούς για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, ή θεραπείας. Ο αριθμός αυτός στους άντρες ανήλθε στις 274.000.

Τα νούμερα αυτά, που αποκαλύπτουν για πρώτη φορά τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που αναζητούν ή παραπέμπονται σε ειδικούς, έδειξαν ακόμη ότι η πλειοψηφία των γυναικών αυτών είναι κάτω των 50 ετών.
Μάλιστα, πιο πιθανό είναι να αναζητήσουν βοήθεια οι 20άρες.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε ψυχικές ασθένειες, επειδή τείνουν να «μαζεύουν» τα συναισθήματά τους, χωρίς να τα εξωτερικεύουν, σε αντίθεση με τους άντρες οι οποίοι ξεσπούν κάθε φορά που νιώθουν θυμό.

Οι γυναίκες ασθενείς, ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό να παραδεχτούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα, γράφει η Sophie Borland στη Daily Mail.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η ετήσια έκθεση του NHS έδειξε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανίδων έπασχε από κατάθλιψη ή ήταν πολύ αγχωμένες.

Η αύξηση στα νούμερα αυτά ευθύνεται εν μέρει στις οικονομικές δυσκολίες, ωστόσο εκφράζονται ανησυχίες ότι οι ασθενείς αρχίζουν να εθίζονται όλο και περισσότερο στα φάρμακα, ενώ και οι γιατροί φαίνεται πως συνταγογραφούν με μεγαλύτερη ευκολία φαρμακευτικές ουσίες στους ασθενείς τους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *