Φρούτα, τα οποία είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, όπως οι φράουλες και τα μύρτιλλα, διατηρούν τον εγκέφαλο σε φόρμα σε μεγαλύτερη ηλικία.
Συγκεκριμένα, έρευνα του Νοσοκομείου Brigham and Women’s Hospital έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν συχνά αυτά τα φρούτα είχαν πιο καθυστερημένη μείωση της μνημονικής τους ικανότητας έως και κατά δυόμισι χρόνια!
Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Neurology» οι ειδικοί ανέλυσαν τα ερευνητικά δεδομένα της μελέτης Nurses’ Health, στην οποία συμμετείχαν 121.700 νοσοκόμες ηλικίας 30-55 ετών.