Οι φαρμακοποιοί στέλνουν στο «σκαμνί» την κυβέρνηση

 
Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις και «λαθροχειρία» στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την κυβέρνηση, μετά την αυτοαναίρεση της, με την κατάργηση του νόμου 4093/2012 (νόμος Στουρνάρα) που αφορά το rebate.


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προετοιμάζεται να προσφύγει κατά της μεθόδευσης αυτής στην Ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: « Συγκεκριμένα μέχρι τώρα ο Νόμος προέβλεπε να δίνουν τα φαρμακεία rebate (δηλαδή με έκπτωση) στον ΕΟΠΥΥ εφόσον ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε εμπρόθεσμα. Τώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει ΠΟΤΕ εμπρόθεσμα ζητούν από τα φαρμακεία να πληρώσουν rebate αναδρομικά από 1/1/2012.

Η μεθόδευση αυτή είναι εμπαιγμός! Η πρωτοφανής αυτή διάταξη δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους φαρμακοποιούς» τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Θόδωρος Αμπατζόγλου. «Δεν φθάνει που μας κρατάνε απλήρωτους, μας ζητούν και χρήματα που δεν δικαιούνται. Απαράδεκτα πράγματα».

Και συνεχίζουν: «Για τους λόγους αυτούς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταφεύγει άμεσα στην δικαιοσύνη για να ακυρώσει αυτήν την μεθοδευμένη, απαράδεκτη και αντισυνταγματική διάταξη. Καταγγέλλει αυτόν τον τρόπο νομοθέτησης σαν αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό».

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό να αλλάζουν οι νόμοι «σαν τα πουκάμισα» ερήμην της Βουλής και να επιβαρύνονται διαρκώς οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Αύριο το μεσημέρι στις 14.00 θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να λάβει αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *