Οι ευαίσθητες αρθρώσεις στο μικροσκόπιο του «Όλα για την Υγεία mou»

4165C4A432D72BA4078A6B1CB0D1FC44.jpg

  Ο καρπός του χεριού, το ισχίο και το γόνατο είναι οι πιο «ευαίσθητες» αρθρώσεις. Εξαιτίας των παθήσεων που εμφανίζονται σε αυτές, ένας στους τρεις επισκέπτεται το γιατρό για βοήθεια.

Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με το Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 17.40 από το MEGA, ασχολείται με τις συχνότερες παθήσεις των αρθρώσεων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, που εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες ηλικίας 40-60 ετών, τα κατάγματα στο ισχίο, που αφορούν 15.000-20.000 Έλληνες κάθε χρόνο, καθώς και τα προβλήματα στο γόνατα, που συνήθως ευθύνονται σε ανατομική βλάβη της άρθρωσης χωρίς να δίνουν εμφανή συμπτώματα από την αρχή.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι παθήσεις αυτών των «ευαίσθητων» αρθρώσεων παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία χρόνια και μιλούν για την αντιμετώπισή τους, τόσο με συντηρητικά μέσα όσο και με τη βοήθεια των φαρμάκων και των νεώτερων χειρουργικών επεμβάσεων.

Επίσης, ένας φυσικοθεραπευτής δείχνει απλές ασκήσεις που προστατεύουν τις αρθρώσεις και άλλες που βοηθούν να ανακουφιστούμε από τους πόνους σε αυτές.

Olaygeia.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *