Οι εφαρμογές fitness είναι το ίδιο ακριβείς με τα gadgets

608FE42788D55354C20D03AA7236B5AE.jpg

  Από smartbands μέχρι high-end βηματόμετρα, ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε ξαναδεί να κυκλοφορούν στην αγορά τόσα πολλά gadgets, για την παρακολούθηση και ενίσχυση της υγείας μας και του επιπέδου fitness.

Όσο όμως η τεχνολογία καλπάζει προς τα μπροστά, πολλά από τα… δημιουργήματά της συνοδεύονται και από το ανάλογο οικονομικό κόστος.

Μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ αποφάσισε να συγκρίνει μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και gadget που κυκλοφορούν, για να διαπιστώσει αν και κατά πόσο διαφέρουν στο βαθμό ακρίβειας αποτελεσμάτων που υπόσχονται.

Οι ερευνητές συνέκριναν πέντε εφαρμογές και πέντε συσκευές και ανέλυσαν την ικανότητά τους να μετρούν βήματα, καθώς αυτή η ιδιότητα χρησιμοποιείται συχνά για τον υπολογισμό άλλων μετρήσεων σωματικής δραστηριότητας, όπως η κάλυψη χιλιομετρικών αποστάσεων ή το «κάψιμο» θερμίδων.

Συνολικά 14 συμμετέχοντες περπάτησαν σε διαδρόμους γυμναστικής, κάνοντας 500 και 1500 βήματα πολλές φορές, για να δοκιμαστούν οι διαφορετικές τεχνολογίες, όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association (Jama).

«Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής θέλαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις φορετές συσκευές: το κατά πόσο είναι ακριβείς. Άλλωστε αν μια συσκευή πρόκειται –δυνητικά- να αλλάξει τη συμπεριφορά μας, πρέπει να γνωρίζουμε αν μπορούμε να εμπιστευθούμε τα δεδομένα που μας προσφέρει» εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, Meredith Case.

«Διαπιστώσαμε, ότι οι εφαρμογές στα smartphones είναι το ίδιο ακριβείς, όσο οι φορετές συσκευές, σε ό,τι έχει να κάνει με την αποτελεσματική παρακολούθηση του επιπέδου σωματικής δραστηριότητας» είπε ακόμη η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι 10 εφαρμογές και gadget που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη

1. Galaxy S4 Moves app
2. iPhone 5s Moves app
3. iPhone 5S Health Mate app
4. iPhone 5s Fitbit app
5. Nike Fuelband
6. Jawbone UP24
7. Fitbit Flex
8. Fitbit One
9.
Fitbit Zip
10. Digi-Walker SW-200

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.