Οι δράσεις της Βιταμίνης C του Ιπποφαές

wor2.jpg

Το Ιπποφαές είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά, και από εκείνα που περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και μπορούν να μας βοηθήσουν σε πολλές καταστάσεις.

Ένα από τα γνωστά του συστατικά, και σε μεγάλες ποσότητες είναι η Βιταμίνη C, την οποία μπορούμε να λάβουμε σε σταθερή ποσότητα από το Bever Ιπποφαές κατά 40%.

Τι κάνει όμως τη βιταμίνη αυτή τόσο απαραίτητη;

Η Βιταμίνη C είναι ευρέως γνωστή ως παράγοντας ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, ενώ είναι σημαντικό συστατικό στη βασική δομή του σώματος. Απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη συντήρηση της υγείας των δοντιών, των οστών, του δέρματος, των χόνδρων και άλλων συνδετικών ιστών, ο ρόλος της στην προώθηση της συνολικής υγείας εκτείνεται πέραν από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η Βιταμίνη C είναι ευεργετική για το δέρμα, διατηρώντας το δυνατό, καθώς είναι απαραίτητη για την παραγωγή και τη σύνθεση του κολλαγόνου, βασικό συστατικό του δέρματος. Μπορεί πολλοί παράγοντες όπως η ηλικία, η έκθεση στον ήλιο, οι ελεύθερες ρίζες, η ρύπανση, οι χημικές ουσίες, να αποδυναμώσουν και να μειώνουν την ποσότητα του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και χαλαρότητας. Προκειμένου να διατηρηθεί η καλή εμφάνισή της, ζωτικής σημασίας είναι η διατήρηση του κολλαγόνου στα επίπεδα που χρειάζονται, και αυτό μπορεί να ενισχυθεί με τη λήψη της Βιταμίνης C και έχοντας ως αποτέλεσμα λαμπερή και σφιχτή επιδερμίδα. Η Βιταμίνη C είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μειώνει τη δράση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας και με αυτόν τον τρόπο την επιδερμίδα από την καταστροφή που μπορούν να προκαλέσουν. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που αποδυναμώνουν και βλάπτουν το δέρμα, οπότε και η παραγωγή της Βιταμίνης C είναι σημαντική κινητήριος δύναμη στη μειωμένη τους δράση. Παράλληλα με το δέρμα, οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού, η οποία όμως περιορίζεται με τα αντιοξειδωτικά όπως είναι η Βιταμίνη C.

Πολλές είναι ακόμα οι δράσεις της Βιταμίνης C, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε μέσα από ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα Bever Ιπποφαές, με υπέροχη γεύση Πορτοκάλι!

Ζητήστε το Bever Ιπποφαές στα φαρμακεία, στο 211 01 23 575 ή στην ιστοσελίδα www.johnnoa.com.

worts01.jpg

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *